V další přípravě šlo o hru nikoli o výsledek

V další přípravě šlo o hru nikoli o výsledek

TJ Slavoj Eurotech Třešť – FK Jindř. Hradec 1910

 2 : 6 (1 : 3)

Hodně těžkého soupeře si pozvali muži Slavoje ke druhému přípravnému utkání před nadcházející sezónou. V neděli 24. července 2016 v 17:00 hodin přivítali na domácím hřišti ještě loni divizní tým Jindřichova Hradce. V dresu hostí se třešťským divákům po téměř devíti měsících ukázal místní odchovanec Jiří Chalupský. Naposledy zde hrál ještě v dresu Slavoje 25. října 2015 v soutěžním utkání proti HFK Třebíč B. Na jaře pak již střílel branky (trefil se 5x) v barvách Jindřichova Hradce.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Romana Jelínka se hrálo ve velice svižném tempu. Šance byli na obou stranách, ale trochu překvapivě byli v úvodní čtvrthodince k brance blíže domácí. Po hříchu však Mareš sám, ani v úniku s Herknerem, spolu s ostatními svých příležitostí nevyužili. Zákonitě tedy musel přijít trest podle hesla: „Nedáš, dostaneš!“ Ten přišel ve 25. minutě a předznamenal další vývoj utkání. Od vstřelené branky totiž drželi hosté z Jindřichova Hradce opratě utkání pevně ve svých rukou. Za 15 minut přidali další dvě branky a zdálo se, že Slavoj se již nevzpamatuje. Opak se stal pravdou. Ve 44. minutě Krejčí poslal dlouhý míč za obranu na rozběhnutého Lacinu. Ten v souboji s brankářem hostí prostrčil míč na Herknera, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku.

I ve druhé půli bylo zřejmé, že mezi oběma týmy je obrovský rozdíl v kvalitě. Hosté byli rychlejší, důraznější, nedělali chyby a neměli větší problémy ani v koncovce. Nikdo se tedy nemohl divit, že v 57. minutě svítilo na světelné tabuli 1:5. Domácí se sice snažili měnit rozestavení, posílit jistý post, či zkoušet hráče na nových postech. Na obrazu hry se však nic moc neměnilo. Hosté si naopak dovolovali daleko více a snažili se své akce hrát tak říkajíc na krásu. Bylo vidět, že domácím docházejí síly. Zdálo se, že když v 79. minutě padla další branka do sítě gólmana Pešty, bude skóre zápasu uzavřeno. Jenže o dvě minuty později dostal míč do úniku Tausch a z pravé strany od brankové čáry zahrál křižný míč skrze celé pokutové území na nabíhajícího Lacinu, který předskočil protihráče a z první mířil přesně. Utkání se poté již pouze dohrávalo.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Před utkáním jsme klukům říkali, že nám vůbec nejde o výsledek, ale že nás zajmá předvedená hra. Šlo nám především o to hrát pohledný útočný fotbal. Nechtěli jsme být zalezlí a čekat na příležitosti z brejků, což by asi bylo s ohledem na výsledek lepší. Myslím si, že jsme podali sympatický výkon a hráči víceméně hráli to, co jsme od nich očekávali a žádali. S takto kvalitním soupeřem se v soutěži určitě nepotkáme a tak to pro nás zajisté byla výborná zkušenost a motivace kam až se dá pílí a usilím vypracovat. Musíme všechny kluky pochválit a dívat se dál. I přes pohledný fotbal musíme zlepšit hodně věcí především v obranné fázi.“

Branky Slavoje: 44. Herkner, 81. Lacina

Sestava: Pešta – Ivan, Novotný, Bláha, Tausch – Mareš, Krejčí, Nechvátal, Herkner – Císař, Rod – střídal: Lacina (hokejově)