Pavka Kubala odmítl "bůra"

Pavka Kubala odmítl „bůra“

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Kostelec

4 : 1 (3 : 0)

Poslední přípravné utkání před novou sezónou 2016/2017 sehrál A tým mužů Slavoje opět na domácím hřišti v sobotu 30. července 2016 v 17:00 hod., kdy přivítal mužstvo SK Kostelec hrající I.B třídu.

První brankovou příležitost si vypracovali hosté už ve 3. minutě, ale gólman Šebesta jejich pokus zlikvidoval. Vzápětí se se v nadějné střelecké pozici ocitl třešťský Císař po přiklepnutí Herknera, ani po jeho střele se skóre neměnilo. V 9. minutě unikl po křídle Herkner, našel pod sebou nabíhajícího Roda a ten poslal Slavoj do vedení. O pár minut později se v nadějné příležitosti ocitl Lacina, ale jeho pokus znamenal pouze rohový kop. Po jeho rozehrání zakončoval opět Císař a opět neúspěšně. Rovněž hosté z Kostelce dostali možnost kopat rohový kop, ale rozvlnit síť Šebestovi branky se jim nepodařilo. V polovině prvního poločasu se řítil sám na branku hostí Herkner, ale trefil pouze kosteleckého gólmana. Uběhli pouhé tři minuty a aktivní Herkner opět unikl po křídle, našel nabíhajícího Lacinu – 2 : 0. V této části utkání byli domácí jednoznačně lepší. Po průniku Tausche po pravé křídle mířil Rod pouze do břevna. Vzápětí vystihl Lacina rozehrávku kosteleckých, udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři hostí, ale levou nohou poslal míč daleko mimo tři tyče. V závěru první půle, po přihrávce střídajícího Budíčka, běžel sám na gólmana Císař. Místo střely volil přihrávku na volného Roda, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku.

Druhý poločas začal z obou stran velice opatrně. Jako první opět zahrozili hosté, kteří mezi 55. a 58. minutou dvakrát ohrozili domácí branku, ale oba střelecké pokusy mířili nad branku Šebesty. Skóre se však měnilo na druhé straně. V 68. minutě unikal hostující obraně Lacina, v pokutovém území byl sražen a hlavní rozhodčí Beseda ukázal na značku pokutového kopu. Jeho exekuce se ujal Krejčí a poslal míč přesně do šibenice. Neuběhlo ani pět minut a pokutový kop kopali rovněž hosté z Kostelce. Nejprve Šebesta vyrazil střelu z přímého kopu, následné dorážce dokázali bránící domácí hráči zabránit pouze za cenu faulu. Kostelecký hráč číslo 7 penaltu proměnil a zaznamenal čestný úspěch svého týmu. V 80. minutě se vyznamenal kostelecký brankář, když dokázal tvrdou střelu Krejčího vyrazit na rohový kop. V úplném závěru se ve stoprocentní šanci ocitl střídající Kubala, z hranice malého vápna však nastřelil pouze gólmana.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„K dnešnímu utkání jsme nastoupili v malinko kombinované sestavě. K dlouhodobě zraněným Veselému a Gutwaldovi se přidali s drobnými svalovými zraněními rovněž další středoví hráči Bláha a Nechvátal. O to více příležitosti dostal mladý dorostenec Marek Novotný, který rozhodně nezklamal. Výsledek hovoří jednoznačně v náš prospěch, ale ve hře méme pořád spoustu nedostatků. Opravdovou prověrkou bude už za týden první mistrovské utkání, kdy opět na domácí půdě přivítáme SK Kouty. Věřím, že nás přijdou diváci podpořit a my se jim odvděčíme kvalitním výkonem“

Branky Slavoje: 9. a 42. Rod, 26. Lacina, 69. Krejčí (pk)

Sestava: Šebesta – Ivan, Novotný J., Mareš, Tausch – Lacina, Krejčí, Novotný M., Herkner (Budíček) – Rod, Císař (Kubala)