St. žáci: změnu přinesla až poločasová kritika

St. žáci: změnu přinesla až poločasová kritika

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Bystřice nad Pernštejnem 4 : 0 (1 : 0)

Neobvykle v pátek 15. května 2015 v podvečer sehráli naši žáci další utkání I. třídy žáků skupiny B. Utkání bylo přeloženo na pátek, protože příští týden pořádá ZŠ Třešť zájezd do Anglie pro deváté a osmé ročníky, kterého se zúčastní většina našich starších žáků. Ti si proto se soupeřem domluvili tuto změnu termínu. V jarní části soutěže se ve většině zápasů hráči trápili a nepředváděli svůj optimální výkon. To si však přáli změnit na domácím hřišti. Chtěli opět divákům ukázat pohledný kombinační fotbal a dokázat tak, že jim první místo v tabulce patří oprávněně.

trénér Jaroslav Havlíček k utkání:

Víkend, ve kterém nás čekají dva domácí zápasy jsme zahájili proti Bystřici n. P. Našim cílem bylo nezaváhat a udržet si náskok v čele tabulky.

V prvním poločase jsme však předváděli výkon, který se velmi podobal předešlému zápasu. Za něj jsme kluky celý týden kritizovali. Přehlídka individuálních chyb, snahy zviditelnit se na úkor týmu, málo pohybu a pocit, že se nám nemůže nic stát. Za zmínku stojí jenom pátá minuta. Ondra Budíček zatáhl míč po pravé straně a krásnou přihrávkou pod sebe našel Lukáše Bargla, který tak otevřel skóre. Do přestávky už naši kluci nepředvedli vůbec nic a hvizd rozhodčího nás vyloženě vysvobodil.

O přestávce v kabině kluci poznali jak vypadají naštvání trenéři. Kritika patřila všem hráčům na hřišti, protože jsme nehráli jako tým a ani jako mužstvo pomýšlejcí na vítězství v soutěži. Od začátku druhého poločasu se hra změnila a kluci konečně ukázali že fotbal hrát umí. Najednou tu byla spousta kombinací a finálních přihrávek. Hned za dvě minuty Jirka Kříž prošel po levé straně až do pokutového území, kde předložil míč Lukáši Barglovi, pro kterého již bylo snadné zvýšit na 2 : 0. Kluci v té chvíli předváděli opravdu pohledný fotbal, který musel potěšit i diváky. Ve 43. minutě se po řadě přihrávek, do kterých se zapojila celá záloha, trefil zpoza vápna Marek Novotný a zvýšil na 3 : 0. Dále tým předváděl řadu kombinací, které však gólem neskončily. Čtyřku na světelné tabuli rozsvítil až patnáct minut před koncem Ivo Pöndl. Gólu předcházela krásna individuální akce po pravé straně, kterou měl na svědomí Ondra Budíček. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo, i přes to že šancí bylo nespočet. Doufejme, že si góly kluci nechali do dalších zápasů. Ukazat to mohou již tuto neděli doma proti týmu Přibyslavi.

Branky: Bargl Lukáš 2x, Novotný Marek, Pöndl Ivo

Sestava: Vondruška David – Kříž Jiří, Rodek Ondřej, Mezera Petr, Kříž Jan – Matějičný Filip, Bargl Lukáš, Novotný Marek, Budíček Ondřej – Pöndl Ivo, Kantor Martin – střídali: Hartl Luboš, Háva Dominik, Rod Tomáš, Mátl Adam