Áčko si v poslední přípravě otevřelo střelnici

Áčko si v poslední přípravě otevřelo střelnici

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Havlíčkova Borová  10 : 0 (3 : 0)

Hráči Třeště se v generálce na jarní část soutěže utkali se 4. týmem I. A třídy, skupiny A, týmem z Havlíčkovy Borové. Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale s přibývajícími minutami začali na hřišti dominovat domácí. První branku zápasu vstřelil Mareš, ke kterému propadl míč po domácí standardní situaci a domácí záložník přesnou střelou uklidil míč pod břevno. Druhou branku utkání přidal Chalupský, který před brankářem hlavou tečoval střelu Mareše. Poločasové skóre pak uzavřel mladý Petr Herkner.

Ve druhé půli se domácí brankostroj rozjel naplno. Nejdříve přidal čtvrtou branku zápasu dalekonosnou střelou Kříž. Hosté z Havlíčkovy Borové byli pod stálým tlakem domácích a ti si zápas náležitě užívali. Další tři branky byli jako přes kopírák, přihrávky za hostující obranu postupně využili ke vstřelení branky Herkner, Krejčí a Chalupský. Hostující hráči si za celý zápas nevytvořili žádnou výraznou příležitost a domácího brankáře Peštu prakticky neohrozili.  V průběhu druhého poločasu udělali domácí několik změn v sestavě, ale i poté pokračovala třešťská kanonáda. Osmou branku přidal Rod, který se do zimní přípravy zapojil po dlouhodobém zranění a pro jarní boje již bude plně k dispozici. V závěru se ještě dvakrát prosadil povedenými střelami Sedláček a stanovil konečné skóre na 10:0. Ten samý střelec dostal míč za záda hostujícího gólmana ještě jednou, ale o čistý hattrick jej připravil zvednutý praporek pomezního Nechvátala.

Trenér Zbyněk Peštál k zápasu:

„Dnešní utkání se celému týmu vydařilo. Byli jsme po celý zápas aktivní a především nám fungovala ofenziva. Vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí a byli jsme produktivní. Zároveň je ale potřeba říci, že soupeř nás příliš neprověřil, působil až příliš odevzdaným dojmem. Doufám, že vstřelené branky a povedený výkon dodají týmu sebevědomí do těžkých jarních soutěžních bojů, které pro nás začínají již tuto neděli důležitým domácím zápasem s Žirovnicí.“

Branky: Chalupský 2x, Herkner 2x, Sedláček 2x, Mareš, Kříž, Krejčí, Rod

Sestava: Pešta – Tausch (75. Lacina), Procházka, Kříž, Kodys – Krejčí (75. Sedláček), Trnka, Gutwald, Mareš – Chalupský, Herkner (67. Rod)