V přípravě jsme na Jemnicko nestačili

V přípravě jsme na Jemnicko nestačili

1. FC Jemnicko – TJ Slavoj PEZAG Třešť 4 : 1 (1 : 0)

K poslednímu přípravnému utkání před novou sezónou zajíždělo áčko do Vratěnína, kde je čekal jeden z favoritů Krajského přeboru, tým Jemnicka.

Začátek zápasu byl opatrný, hra se odehrávala především ve středu hřiště.  Ani jeden z týmů se v prvních 20 minutách nedostal do zajímavějšího zakončení. Postupem času se začínali více prosazovat domácí a svou první vyloženou šanci proměnili, když se prosadil nejlepší střelec domácích Kříž. Zbytek poločasu se odehrával v režii domácích a gólman Pešta hosty několikrát podržel.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Domácí se tlačili do útoku a hráči Třeště převážně bránili a spoléhali na rychlé protiútoky. Jejich snaha však ztroskotávala na nepřesných přihrávkách. Svůj tlak domácí korunovali zaslouženě druhou brankou. Hosté se zpět do zápasu dostali čtvrthodinu před koncem, když se k míči dostal za vápnem Chalupský a tečovanou střelou přehodil jemnického brankáře. Po kontaktní brance hráči Třeště přidali, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořili. Navíc nezvládli závěr zápasu, kdy během 2 minut dostali 2 branky. Nejdříve se v 89. min. podruhé prosadil Kříž a v 90. min. uzavřel účet krásnou střelou nejlepší hráč zápasu Krejča.

Trenér Zbyněk Peštál k utkání:

„Jemnicko bylo v zápase jasně lepší, kromě úvodních pětadvaceti minut nás dostávalo pod tlak. Bylo vidět, že patří k nejlepším týmům krajského přeboru. Naši hráči se snažili, bojovali a i když jsme se většinu zápasu bránili, tak obrana pracovala celkem dobře. Samozřejmě až na poslední 2 minuty zápasu, kdy jsme nepochopitelně přestali hrát a dostali zbytečné dvě branky.“

Branka Třeště: Chalupský

Sestava: Pešta – Tausch, Procházka, Kodys, Veselý – Sedláček, Trnka, Kozojed, Lacina – Gutwald, Chalupský (střídali Svěrák, Vávrů, Gregor)