Trénink v netradičním provedení

Trénink v netradičním provedení

TJ Slavoj Třešť B – TJ Ždírec

7 : 0 (4 : 0)

V pátek 31. května od 18:00 Benfica místo tréninkové jednotky dohrávala odložené utkání se Ždírcem. Kvůli přetrvávající marodce je na jaře již tradicí, že je potřeba doplnit B-tým z dorostu a několika posilami z A-týmu. Zároveň se v domácích řadách objevil i navrátilec Petr Císař.

Už od samotného úvodu utkání bylo divákům jasné, že dnes se bude hrát především na jednu branku. Benfica kontrolovala míč, kombinačně přehrávala obraný val soupeře a když hosté zkoušeli zhustit prostor, vypomohli si domácí sklepnutím od Petra Císaře nebo rovnou dlouhým míčem do kapsy za obranu. První branku si připsal Adam Novotný, který byl velice aktivní a svým pohybem na středu hřiště si často říkal o balón. Pozadu nezůstal ani Pavel Svoboda, který tak už v 9. minutě zvyšoval na 2:0. Pak se brankostroj Slavoje na chvíli zastavil a hosté si vytvořili jediný pár příležitostí v zápase. Ty však nevyužili a na správnou notu Benficu navrátil v 30. minutě Lukáš Jirků. A když pak ve 42. minutě po sklepnutí za obranu od Petra Císaře nadvakrát prostřelil Průšu Adam Novotný, odcházela Benfica do kabin se čtyřbrankovým vedením.

Do druhé půle poslal trenér Pavel Kubala na hřiště mladé pušky z dorostu Kubu Komína a Kubu Němečka, kteří oživili pravé křídlo Slavoje a posílali z této strany nebezpečné míče do vápna. Přesto museli příznivci, kteří si našli v tento netradiční hrací den a čas cestu na fotbalové hřiště v ul. J. Hory, počat až do 68. minuty, než Slavoj přidal další branku. Tentokrát v tom měl opět prsty, teda lépe řečeno kopačky, Lukáš Jirků. V 77. minutě se prosadila další mladá puška, která již tou dobou byla na hřišti přes čtvrt hodiny, Tomáš Gregor. Ten si krásně narazil s Dušanem Lovětínským a po náběhu za obranu překonal Pecha. Celkové skóre zápasu pak uzavřel hrající trenér a tou dobou už i kapitán Pavel Kubala, když v 82. minutě zasekl míč a levou nohou obstřelil Pecha v bráně Ždírce.

Benfica si tak páteční trénink zpestřila a střelecky se naladila na sobotní utkání v Puklicích, který začínalo již od 13:30.

Branky: 7. a 42. Novotný Adam, 9. Svoboda Pavel, 30. a 68. Jirků Lukáš, 77. Gregor Tomáš, 82. Kubala Pavel

Rozhodčí: Zamastil Ondřej – Pištěk Václav, Černý Vojtěch

ŽK: 1:2

Sestava: Daněk V. – Lupač (58. Gregor), Svoboda J., Novotný J. (75. Kubala), Růžička Z. (46. Němeček) – Jirků, Novotný A., Lovětínský, Klíma (46. Komín) – Císař (67. Kříž J.), Svoboda P.