K nule chybělo 6 minut

K nule chybělo 6 minut

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj Třešť

1 : 5 (0 : 3)

Poté co o týden dříve podlehli na domácí půdě vedoucímu týmu 1. třídy dorostu sk. A Rantířovu, čekal dorostence Slavoje první letošní výjezd na hřiště soupeře. V Kamenici nad Lipou se v neděli 21. dubna od 10:00 hod., v rámci 14. kola, odehrál souboj týmů ze středu tabulky, tedy zápas, ve kterém se mohli Slavojáci výsledkově zvednout a zabojovat o 3 body.

Na první branku si museli příznivci obou celků počkat až do 21. minuty. A radovat se z ní mohli hosté. Lukáš Kříž posunul míč Jakubu Němečkovi a ten se s tím z dálky nemazal a svou slabší nohou vystřelil. K překvapení všech, a možná i sebe, vymetl šibenici a poslal tak Slavoj do vedení. Další branku přidal Kuba Komín, když se ve vápně prosadil svým důrazem, obešel Jůzu v domácí bráně a zvyšoval na 0:2. O čtyři minuty později se mohl prosadit opět Kuba Němeček, ale trefil pouze Jůzu. Skóre prvního poločasu tak uzavřel až Vojtěch Daněk. Ten zahrával ve 40. minutě pokutový kop po faulu, který vybojoval David Šťastný.

V druhém poločase měli hosté i nadále převahu. Po prodloužení Kuby Komína se v 55. minutě prosadil David Šťastný. O minutu později si oba jmenovaní své role prohodili. Tentokrát tedy nahrával David Šťastný a zakončoval Kuba Němeček. Ke konci zápasu už hosté trochu ztratili koncentraci, a tak vyrobili v 84. minutě v obraně hrubku, po které domácí snížili. Pauk mířil sám na Filipa Daňka v brance Slavoje, přesnou střelou jej překonal a alespoň tak kosmeticky upravil skóre na 1:5. Protože se ve zbytku utkání již nikdo neprosadil, odvezli si dorostenci Slavoje z Kamenice nad Lipou své první jarní body.

Branky: 84. Pauk Zbyněk – 21. a 56. Němeček Jakub, 23. Komín Jakub, 40. Daněk Vojtěch (p.k.), 55. Šťastný David

Rozhodčí: Doskočil Pavel

ŽK: Bez karet

Sestava: Daněk F.  – Sova, Daněk V., Melichar, Kříž L. – Jelínek, Gregor, Komín, Pavlíček (66. Le) – Němeček, Šťastný