Na lídra nestačili

Na lídra nestačili

TJ Slavoj Třešť – TJ Ježek Rantířov

0 : 3 (0 : 2)

Dorostenci třešťského Slavoje, bojující v I. třídě dorostu skupině A měli v úvodním jarním kole volný los (lichý počet účastníků) a hned v tom druhém narazili na lídra průběžné tabulky a největšího aspiranta na postup do Krajského přeboru. V neděli 14. dubna v 10 hodin dopoledne totiž na třešťském letišti přivítali své vrstevníky z Rantířova.

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího Nováka byli aktivnější mladí fotbalisté hostujícího celku. Dobře napadali rozehrávku Slavoje a po zisku míče okamžitě přecházeli do protiútoku. Branku domácího týmu nemohl hájit Vojta Daněk (zlomenina malíčku) ani Daniel Kousal (nemoc) a tak se trenérovi Adamu Peštovi podařilo přesvědčit k návratu mezi tři tyče osmnáctiletého Filipa Daňka. Nutno podotknout, že se v průběhu první půle rozhodně v brance nenudil. Několika dobrými zákroky dlouho držel naděje Slavoje na dobrý výsledek, Poprvé kapituloval až ve 27. minutě po přesné střele Mikeše a stejný hráč jej dokázal překonat i těsně před odchodem do kabin.

Do druhého poločasu vstupovali mladí dorostenci Slavoje s dvougólovým mankem, ale s odhodláním „poprat se“ o dobrý výsledek a vybojovat alespoň bod. Filip Daněk dál v brance čaroval a dlouho držel naděje týmu. S přibývajícím časem se hra i díky střídání hostujících hráčů vyrovnala a domácí se několikrát dostali k ohrožení soupeřovy branky. Bohužel skórovat se jim nepodařilo, a tak udeřilo na druhé straně. Definitivní pojistku tříbodového zisku pro Rantířov dal v 70. minutě Koubek. A protože ani závěrečný tlak branku v síti hostí nepřinesl, připsali si dorostenci Slavoje na úvod jarní části sezóny porážku 0:3.

O první jarní bodový zisk se mohou pokusit hned za týden v neděli 21. dubna, kdy se představí na hřišti v Kamenici nad Lipou.

Branky: 27. a 45. Mikeš Patrik, 70. Koubek Zdeněk

Rozhodčí: Novák Filip

ŽK: 0:1

Sestava: Daněk F.  – Němeček, Daněk V., Novotný, Le (46. Žádný) – Sova (64. Červený A.), Jelínek, Kříž L., Gregor, Pavlíček (46. Nosek) – Šťastný (70. Kříž V.)