Záchrana se vzdaluje

Záchrana se vzdaluje

TJ Slavoj Třešť – SK Přibyslav

1 : 5 (0 : 1)

Souboj týmů z úplného chvostu tabulky I.A třídy skupiny A byl vidět v sobotu 20. dubna 2024 od 16:00 hod. na hřišti v Třešti. Fotbalisté domácího Slavoje v něm přivítali celek z Přibyslavi. Ještě před úvodním výkopem bylo všem aktérům, ale i divákům jasné, že tady se dnes hraje o to, kdo z této dvojice bude mít lepší výchozí pozici k záchraně v soutěži. Nepříznivé počasí (zima, déšť a silný vítr) se podepsalo i na divácké kulise. A těch několik desítek fanoušků, kteří si i přesto našli do areálu v ulici Josefa Hory cestu, důvod k radosti neměli.

Začátek utkání byl od obou týmů opatrný. K vidění bylo spousta nepřesných přihrávek a hrálo se především ve středu hřiště. Do první brankové příležitosti se dostali v 6. minutě hráči Slavoje. Po centru Šimka z levé strany zakončoval hlavou Krafka, ale jeho pokus letěl mimo, a gólman Pazderka tak zasahovat nemusel. To Růžička na druhé straně o pět minut později musel na zem, když na jeho svatyni poslal tvrdou střelu po rohovém kopu hostující Imramovský Radek. Na další brankovou příležitost si promrzlí fanoušci museli počkat až do 27. minuty. Na hranici šestnáctky fauloval Novotný pronikající útočníka Přibyslavi a hostující tým dostal výhodu přímého volného kopu. Ten sice dokázal Růžička vyboxovat, ale odražený míč vrátil hostující hráč do malého vápna a na zadní tyči nepokrytý Prchal jej poslal do sítě 0:1. Po vstřelené brance se hosté dostali na koně a naopak na kopačky domácích hráčů se čím dál více vkrádala nepřesnost. Z mírné územní převahy však fotbalisté Přibyslavi vytěžili pouze několik rohových kopů a jednu střelu z hranice vápna, která mířila pár decimetrů nad branku Slavoje.

V úvodu druhého poločasu využili hosté dobrého napadání rozehrávky Slavoje. U postranní čáry obral hostující hráč o míč Kubáta a přesnou přihrávkou našel před brankou Růžičky úplně volného Vostála. Zkušený útočník Přibyslavi si míč zpracoval a prostřelil vybíhajícího gólmana Slavoje. Vzápětí mířil z PVK přesně k tyči kapitán Škacha, ale Růžička byl pozorný. Domácí fotbalisté se ani po změně stran nevyvarovali nepřesností a na dostřel soupeřovi branky se vůbec nedostávali. Po hodině hry zvyšoval pěknou střelou na zadní tyč střídající Imramovský Josef už na rozdíl tří branek. V 65. minutě se zakončoval hlavou Jonák těsně vedle. Při zakončení byl ale atakován brankářem hostí a z ochozů se hlasitě ozývalo hlasité „penalta, né…“. Hlavní rozhodčí však zůstal ledově klidný a ukázal odkop od branky. O minutu později prošel středem hřiště až k pokutovému území Slavoje hostující Ondra, průnikovkou našel spoluhráče na pravém křídle a jeho přízemní centr uklidil za záda Růžičky Vostál. V závěrečné dvacetiminutovce se ke slovu dostali domácí. Především střídající Borovský byl na pravém křídle hodně aktivní. Po jeho dobrém napadání a zisku míče posunul Šimek míč na Krafku, který si pohrál s dvojicí obránců a podél vybíhajícího gólmana zaznamenal čestný úspěch Slavoje. Definitivní tečku za utkáním udělal v poslední minutě svou třetí přesnou trefou hostující Vostál. Fotbalisté Přibyslavi tak v tomto duelu udělali první krok k záchraně v soutěži, naopak fotbalistům Slavoje se záchrana pomalu ale jistě vzdaluje. Do konce soutěže však zbývá ještě osm kol, a tak je ve hře ještě pořádná porce bodů.

trenér Ondřej Lacina k utkání:

„Vybrali jsme si nejslabší chvíli zrovna v zápase, který byl pro nás aktuálně nejdůležitější vzhledem k pohledu na tabulku. Až na prvních 20-25 minut, kdy jsme na tom nebyli herně až tak zle, tak především po obdržené úvodní brance jsme to psychicky nezvládli. Na kluky pravděpodobně dolehla síla okamžiku, na hřišti jsme dělali nesmyslné chyby, nevěděli jsme v tu chvíli co hrát… Báli jsme se cokoliv udělat směrem dopředu a vzadu jsme předváděli hrubé chyby, díky kterým se soupeř dostal naprosto jednoduše do dalších vyložených šancí, ze kterých byl nekompromisní! Těžko se mi hledají další slova, na dnešní zápas co nejdřív zapomenout, nebylo tam bohužel nic, z čeho bychom si mohli cokoliv vzít do nejbližších zápasů. Věřím ale, že se z toho naopak poučíme a že ten nejhorší výkon už máme letos za sebou.“

Záznam celého utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 71. Krafka Kurt – 27. Prchal Jan, 50., 66. a 90. Vostál Adam, 61. Imramovský Josef

Rozhodčí: Šlejtr Jiří – Šetek Jiří, Krymová Martina

Delegát FA: Vrzáček Miroslav

ŽK: 2:1

Sestava: Růžička – Kubát, Fencík (65. Svoboda J.), Novotný A., Tausch – Budíček (82. Gregor), Mareš, Rod, Jonák (65. Borovský) – Šimek – Krafka