Ne vždy vyhraje ten lepší

Ne vždy vyhraje ten lepší

FC Slavoj Žirovnice – TJ Slavoj Třešť

3 : 2 (1 : 0)

Také na mladší žáky třešťského Slavoje čekalo v sobotu 13. dubna 2024 utkání na hřišti v Žirovnici. Necelou půlhodinku po starších spoluhráčích vyzvali své vrstevníky z místního Slavoje. Podzimní porážka z domácího duelu 0:10 byla zapomenuta a fotbalové naděje z Třeště šli do utkání s jasným cílem zvítězit a připsat si do tabulky 3 body.

A na hřišti to bylo vidět. Už od prvních minut se do svého soupeře zakousli a tlačili se do zakončení. Během úvodní pětiminutovky ohrozili branku domácího FC hned 4x. Maty Toth, Erik Kubů či Peťa Biskup však v dobrých pozicích zakončovali buď nepřesně, nebo jejich snahu o vstřelení branky zastavila výborně chytající brankářka domácích. V 10. minutě se poprvé do brankové příležitosti dostali žirovničtí, ale ani střelecký pokus jejich útočníka se mezi tři tyče nevešel. To na druhé straně bylo o poznání živěji. Bohužel na Peltánové v brance Žirovnice si postupně vylámali zuby Maty Toth, Erik Kubů i Šíma Vokřínek. Asi největší příležitost ke skórování měl ve 25. minutě po krásném pasu Šimona Vokřínka Erik Kubů. Tváří v tvář Peltánové, však dal opět vyniknout brankářce domácích. Po půlhodině hry zahrávali mladí fotbalisté Žirovnice přímý volný kop a centrovaný míč od Pacholíka k překvapení všech zapadl za zadní tyčku branky Třeště.

Trápení hostujících fotbalových nadějí pokračovalo i po změně stran. Odražený míč po rohovém kopu Petra Biskupa napálil Erik Kubů v dobré pozici pouze do horní tyčky branky domácích. Stejný hráč se o pár minut později postaral o otočení vývoje utkání. Z vlastní poloviny hřiště prošel individuálně skrz obranu domácích a před vybíhající brankářkou stačil míč na dlouhou nohu „bodlem“ poslat do sítě. Jen o minutu později získal po dobrém napadání míč, pokusil se udělat kličku obránci a v těžké pozici z otočky poslal hostují tým do vedení. Žirovničtí dostali šanci na vyrovnání v 57. minutě. Po rohovém kopu se znovu prosadil Pacholík. Stejný hráč pak v předposlední minutě dokonal obrat, když přesně zakončil centrovaný míč po rychlém protiútoku. Hostujícím fotbalistům už na vyrovnání nezbyl čas, a tak přestože svého soupeře přestříleli odhadem tak 25 ku 7, odchází ze vzájemného souboje Slavojů jako poražení. O první jarní bodový zisk se tak pokusí hned následující neděli na hřišti v Lípě.

Branky: 30., 57. a 69. Pacholík Tobiáš – 41. a 42. Kubů Erik Sebastián 

Rozhodčí: Holub Miroslav

ŽK: Bez karet

Sestava: Haberl – Šprincl, Vokřínek, Nerad  – Kušta, Biskup, Toth, Kubů E. S. – Bukvajová – střídali hokejově: Kubů M., Kubů Š., Preis