Na 5 branek Třešť čekala dva roky

Na 5 branek Třešť čekala dva roky

TJ Slavoj Třešť – FC Chotěboř B

5 : 0 (3 : 0)

Na Velikonoční neděli 31. března 2024 se A-tým mužů třešťského Slavoje poprvé v letošním kalendářním roce představil v soutěžním utkání svým fanouškům na domácí půdě. V rámci 17. kola I.A třídy skupiny A přivítal na svém „letišti“ juniorku Chotěboře, jejíž A-tým je pravidelným účastníkem Krajského přeboru. Mladíkům z FC měli Slavojáci co vracet. V podzimním měření sil totiž tomuto soupeři na jeho hřišti přišli o tříbodový zisk dvěma inkasovanými brankami v úplném závěru utkání. Psali jsme zde.

Úvodní příležitost utkání měli už v 5. minutě hosté. Přímý volný kop Bělovského zhruba z pětadvaceti metrů dokázal Kousal v brance Slavoje zalepit ve svých rukavicích. Vzápětí dostali podobnou příležitost také domácí, ale Kříž mířil pouze do připravené „hradby“ hostí. Jinak byla úvodní dvacetiminutovka plná nepřesností se spoustou ztrát na obou stranách. V 19. minutě se dostal do 16-ky hostí s míčem u nohy Krafka, byl sice vytlačen mimo střeleckou pozici, ale dokázal udělat kličku bránícímu hráči, při které byl poslán nedovoleně k zemi. Hlavní rozhodčí nezaváhal a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil zkušený Krejčí, poslal brankáře Chotěboře na opačnou stranu a přízemní střelou poslal domácí tým do vedení. O tři minuty později byl před před pokutovým územím faulován Krejčí. Kříž poslal centrovaný míč do nebezpečného prostoru před brankou, který však gólman Ptáček pouze vyboxoval před sebe na nohu Svobody. Stopér Slavoje nezaváhal a pohotově jej vrátil za záda bezmocného brankáře hostí. Ve 39. minutě se ke střele zpoza vápna dostal hostující Bažout, ale Kousal jeho pokus vyrazil. Tečku za povedeným poločasem udělal Kříž. Před pokutovým územím převzal míč, obešel protihráče a prostřelil vybíhajícího gólmana 3:0

Do druhého poločasu vstupovali domácí fotbalisté s jasným cílem, nepolevit v aktivním napadání a pokusit se přidat další branky. To se podařilo hned v 5. minutě. Rozehrávku hostujícího gólmana na krátko napadal Kříž, obránce vracel míč brankáři, ale poslal jej přímo na nohu Krafkovi, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku. Vzápětí mohli hosté snížit, když si na přímý volný kop od rohového praporku do vzduchu zavěsil útočník Chotěboře. Jeho hlavička se ale mezi tři tyče Kousalovy branky nevešla. Domácí byli i nadále aktivnější a většina druhé půle se odehrávala na polovině hostí. Přesto další zajímavou příležitost měli hráči Chotěboře. V 70. minutě poslal z vlastní poloviny míč za obranu Slavoje střídající Ledvinka. Domácí fanoušci se dožadovali ofsajdu, ale rozhodčí správně posoudili, že míčem hrál jiný hráč a situaci pustili. Následně před pokutovým územím vybíhající Kousal zavadil o útočníka Chotěboře a vysloužil si od sudího žlutou kartu. Přímý volný kop Jandy pak mířil mimo domácí svatyni. Nedáš – dostaneš. O pět minut později dlouhý aut kapitána Tausche prodloužil na hranici malého vápna Krafka. Nepokrytý Rod z otočky rozvlnil síť za zády Ptáčka popáté a udělal definitivní tečku za povedeným představením domácího Slavoje.

Mimochodem poslední soutěžní utkání ve kterém obrana Slavoje v čele s brankářem neinkasovala se datuje do posledního utkání minulé sezóny 10.6. 2023, kdy si z Třeště odvezla rezerva Humpolce „výprask“ 4:0. Ještě více do archívu jsme museli zabrousit, abychom zjistili, kdy naposledy Slavojáci v jednom soutěžním utkání vstřelili 5 či více branek. I tentokrát to bylo na domácí půdě. Před více než dvěma lety (27.3.2022) si z umělé trávy v Třešti odvezla Leština porážku 5:2.

trenér Ondřej Lacina k utkání:

„Dneska musím všechny hráče pochválit za přístup, bojovnost a nasazení. Fotbalově je pořád co zlepšovat, ale dnešek nám ukázal, jak se správně týmově bojuje o záchranu. Věřím, že je na čem stavět a že společně to dokážeme a udržíme A třídu i pro další sezónu.“

Záznam celého utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 19. (p.k.) Krejčí Michal, 22. Svoboda Jaromír, 43. Kříž Matyáš, 50. Krafka Kurt a 75. Rod Štěpán 

Rozhodčí: Hanzl Daniel – Kylar Roman, Terber Ondřej

ŽK: 2:0

Sestava: Kousal – Kubát (75. Budíček), Svoboda J., Fencík, Tausch  – Jonák (64. Borovský), Krejčí, Kříž Mat., Mareš (64. Šimek) – Rod, Krafka (85. Vondruška)