Soutěžní premiéra nevyšla

Soutěžní premiéra nevyšla

SK Kostelec – TJ Slavoj Třešť

3 : 0 (3 : 0)

O právě uplynulém víkendu otevřely své brány krajské fotbalové soutěže dospělých. Pro A-tým mužů třešťského Slavoje, tak začala téměř tři měsíce dlouhá cesta za záchranou v I.A třídě Kraje Vysočina. V úvodním jarním kole se jeho hráči představili v sobotu 23. března 2024 od 15-ti hodin v nedalekém Kostelci. Pro nového trenéra Slavoje Ondru Lacinu se navíc jednalo o pikantní duel, neboť lavičce domácího SK velí Zbyněk Peštál, u kterého před dvěma lety kouč Slavoje začínal svou trenérskou kariéru jako jeho asistent. 

Hned v úvodu tohoto „derby“ došlo na meteorology slibovanou změnu počasí. Přišel silný vítr, který přinesl výrazné ochlazení a nepříjemnou dešťovou přeháňku. Na měkkém a nerovném terénu (což je pro tuto roční dobu typické) se oba týmy snažily hrát jednoduše a pomáhaly si dlouhými míči. Hosté z Třeště se v úvodní desetiminutovce dostali hned několikrát do zakončení. Bohužel v prvním případě si se slabou střelou domácí brankář poradil, v tom druhém se střela hostujícího křídelníka mezi tři tyče nevešla. Že to jde i kombinací po zemi, všem ukázal stoper domácího celku Feit. Ve 13. minutě se pustil na útočný výpad přes celé hřiště. Několikrát si narazil míč se svými spoluhráči, a přestože jej těsně před pokutovým územím obrana Slavoje o míč připravila, ten se k němu šťastně odrazil a velezkušený kapitán SK jej dokázal uklidit za záda vybíhajícího Kousala. O pět minut později bylo pro hosty ještě hůře. Zaváhání defenzívy Slavoje využil Tomášek a pohodlně navýšil vedení domácího celku. Tečku za, pro hostující tým, nepovedenou první půlkou udělal ve 40. minutě domácí Hájek, když z dorážky rozvlnil síť za Kousalovými zády potřetí. Tady je nutno podotknout, že k brankové situaci vůbec nemuselo dojít, pokud by hlavní rozhodčí při předcházející situaci ukázal místo na roh na odkop od branky (míč totiž za autovou čáru doputoval od hlavy domácího hráče).

Druhý poločas už příliš fotbalových momentů nepřinesl. Stejně jako v tom prvním i po změně stran bylo na těžkém terénu k vidění množství osobních soubojů. Hlavní rozhodčí pan Bulín celkem hned osmkrát „ohodnotil“ hráče žlutou kartou. A to ještě některé sporné okamžiky ponechal bez povšimnutí. Domácí tým, vědom si luxusního náskoku se soustředil více na obranu a hosty z Třeště do ničeho nepouštěl. Hra se často kouskovala nedovolenými zákroky a častým střídáním. Fotbalisté SK ohrožovali Kousalovu branku především po standardních situacích. Dlouhé auty a rohové kopy mířící do šestnáctky Slavoje vždy znamenaly nebezpečí. Na druhé straně dokázal nebezpečně z hranice pokutového území vystřelit Kříž, ale gólman Vondra si s jeho pokusem poradil. A protože promrzlí fanoušci obou týmů se další přesné trefy nedočkali, skončilo první jarní soutěžní utkání jasným vítězstvím hráčů domácího SK.

trenér Ondřej Lacina k utkání: 

„Věděli jsme, že v Kostelci to bude těžké utkání. Že na těžkém terénu se budou míče hlavně nakopávat a více než o fotbale to bude o osobních soubojích. Bohužel nám tento styl moc nesvědčí. V defenzívě jsme udělali několik chyb a soupeř je dokonale využil. Za týden hrajeme na domácí půdě a já věřím, že tentokrát se před domácím publikem představíme v lepším světle“

Branky: 13. Fejt Michal, 18. Tomášek Petr, 40. Hájek Jakub

Rozhodčí: Bulín Filip – Fryč Vlastimil, Hanzl Daniel. 

Delegát FA: Bulička Antonín

ŽK: 5:3

Sestava: Kousal  – Borovský (56. Jonák), Fencík, Svoboda J., Tausch – Kubát – Mareš (73. Budíček), Krejčí, Kříž Mat., Šimek (73. Němeček) – Rod (56. Krafka)