Konec podzimu se červenal

Konec podzimu se červenal

TJ Slavoj Třešť – TJ Sokol Pohled

1 : 3 (0 : 2)

V sobotu 04. listopadu 2023 odehrál A tým Slavoje poslední utkání v rámci podzimní části sezóny. Od 14:00 hod. přivítal na své půdě aspiranta na titul TJ Sokol Pohled. Ten již v loňské sezóně oplýval titulovými ambicemi, které se rozplynuly až v posledním kole po porážce v Mírovce.

Do utkání vstoupil lépe hostující tým. Častěji držel míč na svých kopačkách a tlačil se do zakončení. Díky aktivnímu napadání rozehrávky Slavoje často získávali hráči Sokola míč již na soupeřově polovině a okamžitě přešli do protiútoku. V 10. minutě vymyslel kapitán hostujícího celku Eis geniální kolmici za obranu domácích, kam si seběhl Henek a podél vybíhajícího Filipa Daňka poslal Pohled do vedení. V 19. minutě fauloval těsně před vlastním pokutovým územím Vojta Jonák a daroval tak hráčům Sokola výhodu přímého volného kopu. Míč si postavil Vopršal a umístěnou střelou na zadní tyč navýšil pro svůj tým vedení. Slavoj postupně hru vyrovnal, ale do nějaké brankové příležitosti se neprobojoval. Zajímavostí je, že zatímco hosté nekopali v prvním poločase, domácí zahrávali hned 4. Bohužel ani v jednom případě soupeřovu branku neohrozili. Na opačné straně hřiště 4-krát zastavil útok hráčů Sokola zdvižený praporek pomezního. Přesto se ještě nejméně dvakrát dostali do zakončení, ale jejich pokusy mířily mimo tři tyče.

Úvod druhého poločasu byl pro přihlížející fanoušky obou týmů naprosto nezáživný. Hra se přelévala od vápna k vápnu a jediné co bylo k vidění, byla spousta nepřesných přihrávek a ztrát balonu. Z letargie fanoušky vytrhla v 11. minutě druhé půle chyba hostujícího kapitána Eise při rozehrávce. Pomalé přihrávky využil napadající Matyáš Kříž, který pak obhodil vystoupeného brankáře Kubáta, snížil na 1:2 a vrátil domácí tým do zápasu. Po hodině hry byli hráči Slavoje blízko vyrovnání. Rohový kop zahráli výjimečně nakrátko a po následném centru Kuby Šimka chyběl opravdu kousíček aby v trmě-vrmě někdo doklepl míč za brankovou čáru. Z blížícím se koncem zápasu tlak na hostující branku sílil. Bohužel snahu domácích o vyrovnání utnulo uklouznutí stopera Míry Svobody. Hostující Sobotka ho obral o míč a mířil sám na branku Třeště. Gólman Filip Daněk sice vyběhl, ale cestě míče do branky již nezabránil. Frustrovaní fotbalisté Slavoje po neodpískaném domnělém faulu předcházejícímu třetí brance hostí nedokázali udržet nervy na uzdě a ve zbývajících minutách obdrželi 2 červené karty. Nejprve Adam Novotný za hrubý faul, a poté po druhé žluté za protesty i gólman Filip Daněk. Oba dva tak budou svému týmu chybět minimálně v první jarním soutěžním utkání. 

Záznam celého utkání můžete shlédnout na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 56. Kříž Matyáš – 10. Henek Jakub, 19. Vopršal Jaromír, 83. Sobotka Michal

Rozhodčí: Vašíček Jaroslav – Kůrka Jaroslav, Masopust Václav

ŽK: 2:0

Sestava: Daněk V. – Jonák (65. Budíček), Svoboda J., Novotný A., Kubát (76. Svoboda P.)  – Šimek, Lovětínský D. ml. (65. Hrabovskyi), Kříž Mat., Mareš, Tausch – Fencík (41. Borovský)