Mladík přidal pojistku

Mladík přidal pojistku

TATRAN Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj Třešť

3 : 1 (2 : 1)

Netradičně až po svých mladších spoluhráčích nastoupili starší žáci třešťského Slavoje ke svému letošnímu poslednímu soutěžnímu utkání. V neděli 29. října 2023 se v pravé poledne představili na hřišti ve Ždírci nad Doubravou. Svým vrstevníkům z místního Tatranu měli co vracet. Před třemi týdny na domácí půdě totiž od stejného soupeře schytali Slavojáci debakl 0:6, když pět z těchto branek inkasovali po změně stran.

Do odvetného utkání vstoupili lépe starší žáci domácího týmu. Už ve 2. minutě dokázali díky aktivnímu napadání rozehrávky Slavoje získat míč před soupeřovou šestnáctkou a Pleva jej pohotovou střelou poslal přesně za zadní tyčku. Mimochodem stejný hráč otevřel skóre i v minulém vzájemném utkání. Tehdy to však bylo až před koncem prvního poločasu. Hosté se rozjížděli pomaleji a na dostřel soupeřovi branky se dostali až po čtvrthodině hry. Ve 27. minutě bylo srovnáno. Důrazný Lukáš Lysý vybojoval rohový kop. Ten zahrával Adam Červený a Daniel Rodek dokázal na dlouhou nohu protlačit míč za záda gólmana Filippiho. Dvě minuty před přestávkou chyboval brankář Slavoje, když po malé domů otálel s rozehrávkou a před dotírajícím útočníkem domácího celku vzal míč do ruky. Nepřímý volný kop doklepl za záda nešťastného Vojty Kříže Čalkovský. 

Do druhého poločasu vstupovali starší žáci Slavoje s odhodláním nedopustit s tímto soupeřem podobnou blamáž jako před třemi týdny na domácím hřišti. Zodpovědně bránili a nepouštěli domácí fotbalisty do vlastní šestnáctky. Mladíci domácího Tatranu byli i po změně stran aktivnějším týmem, na dlouhou dobu se usadili na útočné polovině, ale proniknout do pokutového území se jim dlouho nedařilo. Střelecké pokusy zpoza šestnáctky byly buď nepřesné, a nebo neměly takovou razanci, aby si s nimi nedokázal Vojta Kříž poradit. V 65. minutě se před šestnáctkou Slavoje opřel do míče domácí kapitán Pleva. Jeho křížná střela skončila na tyči hostující branky. Bohužel u odraženého míče byl nejdříve mladíček v zeleném dresu Tatranu Málek a uklidil jej do odkryté branky. Ve zbývající čtvrthodince už ani jeden z týmů žádnou přesnou trefu nepřidal, a tak i odvetné utkání těchto dvou týmů skončilo vítězstvím starších žáků ze Ždírce nad Doubravou.

Branky: 2. Pleva Zdeněk, 38. Čalkovský Jan, 65. Málek Jakub – 27. Rodek Daniel

Rozhodčí: Novák Kamil

ŽK: 1:0

Sestava: Kříž – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Polák, Červený, Nosek, Šindelka, Hynk – Rodek – střídali hokejově: Biskup, Toth, Bojčuk, Jurač