Po půlhodině bylo rozhodnuto

Po půlhodině bylo rozhodnuto

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Slavoj Pacov

4 : 0 (3 : 0)

Poprvé v jarní části sezóny se fotbalisté A-týmu mužů představili v soutěžním zápase na domácím hřišti. Netradičně v sobotu 6. dubna 2019 přivítali od 16:30 hod. svého jmenovce z Pacova. Favoritem utkání byli určitě domácí, neboť hosté se v této sezóně potýkají s velkými problémy především v koncovce. V dosavadním průběhu soutěže dokázali v 15-ti odehraných duelech vstřelit pouze 16 branek a připsali si pouze tři remízy a jediné vítězství (mimochodem to před týdnem, kdy doma porazili Světlou nad Sázavou 3:1).

Pacovští přijeli do Třeště s hodně obměněnou sestavou. Ze základní jedenáctky, jenž minulou sobotu vybojovala tři body, tentokrát scházela hned pětice hráčů. Také domácí celek nebyl kompletní, sházeli například Veselý, Kantor, Gutwald, Lupač či rychlonohý Herkner, naopak se ale mohli spolehnout na zkušenou dvojici matadorů Lovětínský a Svoboda Pavel. A právě tato dvojice byla u všech branek domácího celku. Pojďme ale popořádku.

Hned ve druhé minutě dostali třešťští fotbalisté výhodu rohového kopu. Lovětínský našel na přední tyči připraveného Tausche a ten míč protlačil do sítě 1:0. Zhruba po deseti minutách hry si za obranu naběhl Nechvátal, dostal přesný pas od Jirky Kříže, ale tváří v tvář byl úspěšnější brankář hostí. V 15. minutě se po zákroku obránce Pacova poroučel v pokutovém území k zemi Pavel Svoboda a hlavní sudí bez váhání ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Mareš, ale svůj střelecký pokus namířil do břevna. Útočná snaha domácích ale neupadala. Obranou hostí odvrácený míč opět získali třešťští fotbalisté a na branku Pacova se valil další útok. Po levém křídle zatáhl míč Pavel Svoboda a přízemním centrem našel na zadní tyči v náběhu Tausche, jenž se ani napodruhé nemýlil 2:0. Ani to nebylo s pohledu domácích v první půli vše. Po necelé půlhodině hry rozehrával ze středu hřiště přímý kop Lovětínský. Po zemi poslal míč na nabíhajícího Pavla Svobodu, jenž míč předložil pod sebe na Mareše, ale jeho přízemní střelu k tyči dokázal Ramovič v brance Pacova zlikvidovat. O pár minut později napadali Lovětínský se Svobodou rozehrávku hostí tak důsledně, že Svoboda míč vybojoval a ač faulován jej dokázal posunout na Lovětínského. Pro zkušeného „ligistu“ pak nebyl problém jednoduchým lobem přehodit vybíhajícího gólmana Pacova 3:0. Také ve zbytku první půle si ještě domácí fotbalisté vytvořili několik nadějných příležitostí, ale brankou už žádná z nich neskončila. 

Do druhé půle už v domácím dresu nenastoupil Lovětínský a na druhé straně pak v utkání nemohl pokračovat gólman Ramovič, neboť si při úspěšném zákroku v závěru prvního poločasu natáhl sval. V brance jej nahradil Vlach, jenž byl původně připraven na lavičce, jako hráč do pole. Jako první prověřil jeho kvality Pavel Svoboda, který si několikrát navedl míč na střed hřiště a ze střední vzdálenosti nebezpečně vystřelil. Poprvé se jeho střela mezi tři tyče nevešla, podruhé jí sice gólman neudržel, ale k dorážce se žádný z třešťských fotbalistů nedostal. Do třetice všeho dobrého se Pavel Svoboda dostal ke střele a po hodině hry navýšil vedení domácího celku na čtyři branky. Hostující hráči vědomi si již rozhodnutého stavu naprosto rezignovali na útočnou snahu a soustředili se pouze na bránění. Ani domácí už se tolik do zakončení netlačili a utkání už se pouze dohrávalo. V závěru tak dal trenér Derganz příležitost mladým dorostencům, kteří na lavičku náhradníků spěchali hned po svém utkání ve Ždírci nad Doubravou. Skóre na světelné tabuli už se ale nezměnilo, a domácí fotbalisté tak dokráčeli k první jarní domácí výhře.

trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dneska se nám povedl vstup do utkání. Za první poločas jsme si vytvořili šancí minimálně na tucet branek, ujali se pouze tři, ale kdyby to bylo 5 či 6:0, nikoho by to nepřekvapilo. Druhý poločas už z naší strany nebyl takový. Není se ale čemu divit, když vedete 3 resp. 4:0. Stále máme problém v útoku. Herkner si na tréninku podvrtl kotník, stoprocentně zdráv není ani Kantor. Jsem proto rád, že nám pomohl zkušený Pavel Svoboda, jenž dnes patřil na hřišti k nejlepším. Za týden jedeme do Havlíčkova Brodu, kde nás na umělé trávě čeká místní juniorka a já věřím, že budeme opět bodovat.“ 

Branky: 2. a 18. Tausch Michal, 33. Lovětínský Michal, 60. Svoboda Pavel

Rozhodčí: Stehlík Michal – Straka Karel, Bílek Zdeněk

ŽK: 0:2

Sestava: Pešta – Kubát (88. Budíček), Kříž Jan, Novotný M., Ivan – Nechvátal, Kříž Jiří – Tausch (75. Rod T.), Lovětínský (46. Klaus), Mareš (89. Kantor) – Svoboda P. (78. Lašan)