Rozhodla větší únava

Rozhodla větší únava

SK Telč –  TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

3 : 1 (1 : 1)

Necelou půlhodinku po utkání svých starších spoluhráčů nastoupili ke svému úvodnímu soutěžnímu zápasu jarní části sezóny mladší žáci. Také oni se v sobotu 6. dubna 2019 představili na hřišti v Telči. A jak jsme již zmínili v příspěvku z utkání starších žáků, hned šestice z hráčů hostujícího celku nastupovala za oba třešťské týmy, tedy jak za starší, tak za mladší žáky.

O úvodní branku utkání se postaral už ve 2. minutě domácí Petr Kříž. Je pravda, že k ní přišel celkem lacino, když dokázal využít obrovské chyby při rozehrávce hostující obrany. Slavojáky rychlá inkasovaná branka zaskočila, ale postupně hru vyrovnali a byli i nebezpečnější. Vyrovnat se jim však dlouho nedařilo. Povedlo se to až minutu před poločasovou přestávkou po individuální akci Davidovi Šťastnému, jenž tak v Telči skóroval jak za starší, tak za mladší žáky.

Po změně stran dolehla na mladé třešťské fotbalisty únava a s přibývajícími minutami nechávali soupeři stále více času a prostoru na zakončení. Vedení mladším žákům Telče vrátil ve 36. minutě opět nepokrytý Petr Kříž, když křížnou střelou propálil Kousala v brance Slavoje. V samotném závěru pak domácí rozebrali třešťskou obranu a Ivan Jeglík přesnou trefou uzavřel účet utkání.

trenér Dušan Surán k utkání:

„V prvním poločase jsme nehráli špatně, bohužel jsme po chybě inkasovali, ale dokázali jsme se zvednout.  Vyrovnat se nám však podařilo až v závěru. Ve druhém dějství už na našich zkušenějších hráčích byla znát únava z předcházejícího duelu za starší žáky. Je to škoda, ale žáků nemáme nazbyt a bohužel je jich momentálně dost zraněných či nemocných. Proto také polovina mladších hraje i za starší, což je jim jistě ku prospěchu, ale pak už jim za tu svou kategorii docházejí síly.“

Branky: 2. a 36. Kříž Petr, 58. Jeglík Ivan – 29. Šťastný David

Rozhodčí: Terber Ondřej

Sestava: Kousal Daniel – Němeček Jakub, Novotný Adam, Daněk Filip, Pop David – Cína Martin, Gregor Tomáš, Franta Tobiáš – Šťastný David – střídali hokejově: Svoboda Matěj, Košťál Filip a Vašek Michal