Benfica využila přesilovku

Benfica využila přesilovku

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Růžená

6 : 0 (1 : 0)

Týden poté, co v divoké přestřelce přestřílela třešťská Benfica v přípravě Hodice, přijel k přátelskému utkání další celek hrající IV. třídu Jihlavska a to sousední Růžená. V sobotu 16. března 2019 od 18:00 hodin mohla hrstka fanoušků obou týmů vidět zajímavý fotbal.

Do vedení poslal Benficu navrátilec Láďa Švejda, když využil zaváhání Ondry Košťála v brance Růžené. Vystihl jeho přihrávku na spoluhráče a pohotově míč uklidil do odkryté branky. Jinak ale byla v průběhu první půle hra celkem vyrovnaná. Domácí se sice více tlačili do zakončení, ale to bylo buď nepřesné, nebo pohotově zakročil hostující gólman. Fotbalisté Růžené ale nepřijeli do Třeště pouze bránit, snažili se hrát kombinačně, a i oni několikrát ohrozili branku střeženou Jakubem Šebestou. Ten však míč za svá záda nepustil, a tak se šlo o poločase do kabin za hubeného vedení Benfici.

V průběhu druhého poločasu hosté postupně přišli o několik svých hráčů, kteří ze hřiště odkulhali, ať už po nedovolených zákrocích vyplývajících ze hry, či si zranění způsobili sami. Nutno ale podotknout, že to nebylo nějaké vyhrocené klaní, ba naopak po celou dobu se hrálo v přátelském duchu a hosté ač oslabení (nakonec dohrávali v devíti) se snažili hrát fotbal a neomezili se na pouhé bránění a odkopávání míčů. Domácí Benfica přesilovou hru využila a svému soupeři postupně nasázela dalších pět branek. Konečný výsledek 6:0, tak naprosto neodpovídá rozdílu v kvalitě obou celků, ale byla to příprava a svůj účel rozhodně splnila.

Branky: Tausch Michal 2x, Švejda Ladislav, Šmach Jan, Lupač Lukáš, Svoboda Pavel

Rozhodčí: Jelínek Roman – Kříž Jiří, Kříž Jaroslav

Sestava: Šebesta – Tausch, Kubala, Svoboda J., Lašan – Šmach, Herkner J., Svoboda P., Lupač – Svoboda F., Švejda – střídal hokejově: Vondrák