Utrápené tři body

Utrápené tři body

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Mírovka

1 : 0 (1 : 0)

Před týdnem A-tým mužů Slavoje vybojoval ve Světlé nad Sázavou, po zlepšeném výkonu, bod za remízu 1:1, když o vítězství přišel až v závěru druhého poločasu po šťastné trefě domácího Křikavy. V dalším kole se jeho hráči představili před domácím publikem, kde v neděli 28. října 2018 přivítali nevyzpytatelný celek Mírovky. Dlouhodobě mimo hru jsou zranění Honza Kříž, Marek Novotný, Dan Ivan, k nim se v týdnu přidali Filip Nechvátal a Tomáš Veselý. Navíc pracovní povinnosti nedovolili účast dalšího defenzivního hráče Kuby Novotného a tak na lavičce náhradníků byli připraveni mladí dorostenci Martin Kantor a Ondra Budíček a spolu s nimi druhý nejlepší střelec třešťské Benfici Jirka Lašan.

Do branky Slavoje se tentokrát postavil další dorostenec Adam Pokorný a nevedl si vůbec špatně. První brankovou příležitost si vypracovali ve 12. minutě hosté. Přímý volný kop skončil na břevně Pokorného branky. Prakticky vzápětí dostali stejnou výhodu fotbalisté Slavoje, ale střelu Míry Svobody skryl ve své náruči mírovský strážce svatyně. Po necelé půlhodině hry zahrával rohový kop Michal Krejčí a posadil jej, na přední tyči, přímo na hlavu svého jmenovce Tausche. Golman Berky byl na jeho hlavičku krátký a Slavoj tak šel z první vážnější akce do vedení. V této části utkání byli hosté lepší a pokud kombinovali po zemi, dokázali být i hodně nebezpeční. Ve 34. minutě se vyznamenal gólman Pokorný, když dokázal vyrazit střelu hostujícího Bláhy z velkého vápna, která mířila přímo do šibenice. Bývalý hráč Vysočiny a Havlíčkova Brodu se dokázal před šestnáctkou domácích uvolnit přes dva hráče a ještě přesně vystřelit. V závěru první půle byl u půlící čáry dosti nevybíravým způsobem zastaven nejlepší střelec domácích Herkner, ale hlavní rozhodčí ohodnotil počínání bránícího hráče Mírovky pouze žlutou kartou.

V úvodu druhého poločasu musel ze zápasu odstoupit zraněný Herkner, který si při pádu poranil levé rameno (další zraněný hráč, ale snad to nebude vážné – pozn, redakce). Jeho post na hrotu zaujal dorostenec Kantor, který se po zranění teprve dostává do zápasového rytmu. Hosté z Mírovky byli i v průběhu druhé půle lepší. Vysoko napadali rozehrávku domácích obránců a těm mnohdy nezbývalo nic jiného, než nakopávat dlouhé míče v naději, že se Herknerovi či později Kantorovi podaří utéct. Napadání a důraz hostí dělali hráčům Slavoje ohromné problémy. Nutno podotknout, že mnohdy byli jejich zákroky až za hranicí faulu a hlavní rozhodčí tak hned sedmičku hráčů Mírovky ocenil žlutou kartou. V 70. minutě vystřídal Gutwalda na hrotu Budíček a o pár minut později se ocitl obrovské příležitosti. Akci dorostenců v dresu Slavoje zahájil ziskem míče ve středu hřiště Jiří Kříž, posunul jej na Kantora, který dobře viděl z levého křídla nabíhajícího Budíčka. Berky v brance Mírovky byl ale rychle venku a zmenšil střelecký úhel. Buďova tvrdá střela pravačkou však mířila přibližně dvacet centimetrů nad hostující branku. A když v závěru Pokorný s notnou dávkou štěstí zpacifikoval centrovaný míč hostujícího hráče, mohli fotbalisté Slavoje, po téměř dvou měsících, slavit radost z vítězství. Naposledy si této radosti užili v neděli 2. září při domácím vítězství 2:1 nad juniorkou Havlíčkova Brodu.

Pár momentek, na kterých je dobře vidět, jak si mnohdy hosté pomáhali faulem, od Jardy Pokorného najdete zde.

trenér František Cvach k utkání:

„Z naší strany to vůbec nebylo povedené utkání. Mírovka byla celý zápas lepší. Lépe kombinovala a nás k ničemu nepustila. Rozhodla naše šťastná branka po standardní situaci. I když na můj vkus to hosté někdy s důrazem až přeháněli. Snad nás toto utrápené vítězství zvedne a za týden v posledním utkání podzimu, opět doma, uspějeme.“

Branky: 28. Tausch Michal

Rozhodčí: Doskočil Pavel – Burza Milan, Faltýnek Martin

Delegát FA: Šimák Martin

Sestava: Pokorný – Tausch, Svoboda P., Svoboda J., Doležal – Kubát, Mareš, Kříž Jiří, Krejčí  – Gutwald (70. Budíček), Herkner (51. Kantor)