Skvělý návrat Filipa

Skvělý návrat Filipa

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Velký Beranov 1975

4 : 1 (3 : 0)

Stejně jako jejich starší spoluhráči, rovněž mladší žáci Slavoje sehráli o uplynulém víkendu poslední domácí utkání v tomto soutěžním ročníku. V rámci předposledního kola I. třídy mladších žáků skupina A přivítali v neděli 10. června 2018 celek Velkého Beranova.

Úvod utkání byl poměrně vyrovnaný. Jako první zahrozili hosté, ale střelecký pokus jejich útočníka mířil mimo tři tyče a Daniela Kousala v brance Slavoje nevystrašil. Domácí se rozjížděli pomaleji a hrozili především ze standardních situací. A právě z jedné takové šli v 15. minutě do vedení. Na rohový kop Jakuba Němečka si naběhl Filip Daněk a hlavou otevřel skóre utkání. Vedoucí branka domácí malé fotbalisty nakopla a na hostující branku se valil jeden útok za druhým. Po dvaceti minutách hry zvýšil na 2:0 po pěkné individuální akci Jakub Komín a účet první půle uzavřela nádherná kombinační akce na jejímž konci byl Ondra Pátek, kterému nezištně posunul míč Filip Daněk.

Po změně stran se ukázali malí fotbalisté z Velkého Beranova a hned z první útočné akce druhé půle dokázali snížit. Slavojáci byli inkasovanou brankou chvíli zaskočeni, ale pomalinku a postupně se vraceli ke své hře. Skórovat mohl v dobré příležitosti David Šťastný, ale trefil pouze brankáře hostí. Ve 45. minutě podtrhl svůj dnešní výborný výkon Filip Daněk, když poslal nádhernou průnikovou přihrávkou na zteč Davida Šťastného. Ten si tentokrát s nabídnutou šancí poradil a vrátil Slavoji tříbrankový náskok. Pro Filipa Daňka to byla druhá asistence v utkání, k tomu přidal jednu branku a patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Mezi střelce se ve druhém utkání v řadě mohl zapsat i mladíček Tomáš Gregor, ale gólman hostí jeho střelu dokázal vytlačit mimo branku. V úplném závěru ještě mohl skóre navýšit Ondra Pátek, ale v obrovské šanci orazítkoval pouze tyčku hostující branky.

trenér Dušan Surán k utkání:

„Dneska musím opět pochválit holky a kluky ze starší přípravky, kteří s námi hráli a hrají víceméně pravidelně. Postupně si zvedají sebevědomí a proti starším protihráčům si dovolí víc a víc. A nesmím zapomenout ani na Filipa Daňka, jenž minulý týden nehrál a tak mu to asi chybělo. Dneska bojoval dopředu i dozadu a své spoluhráče zásoboval přesnými přihrávkami. Škoda, že takhle nehraje vždycky. Ale tak už to bývá i u starších a zkušenějších fotbalistů i v mnohem vyšších soutěžích“ 

Branky: 15. Daněk Filip, 22. Komín Jakub, 25. Pátek Ondřej, 45. Šťastný David – 32. Smejkal Tomáš

Rozhodčí: Beseda Petr

Sestava: Daniel Kousal – Tobiáš Franta, Adam Novotný, Jakub Němeček – Jakub Komín, Ondřej Pátek, Filip Daněk, Tomáš Gregor – David Šťastný – střídali hokejově:  Kateřina Gregorová, Adriana Šebelová, Martin Štěpánek