Bojovali až do konce

Bojovali až do konce

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Velký Beranov 1975

1 : 2 (0 : 1)

Těžký soupeř čekal na starší žáky Slavoje v posledním domácím utkání letošního ročníku I. třídy Kraje Vysočina Skupina A. V neděli 10. června 2018 se od 09:00 hodin na stadionu v ulici Josefa Hory představil celek z Velkého Beranova. Hosté přijeli do Třeště s vizitkou nejlépe útočícího týmu, vždyť v 18 odehraných zápasech nastříleli celkem 136 branek a v dosavadním průběhu soutěže si připsali pouze dvě porážky. Na druhou stranu žáci Slavoje jsou na domácí půdě také úspěšní. Z devíti domácích utkání prohráli pouze jediné a to s rivalem z Telče (0:2).

Starší žáci hostujícího celku vstoupili do utkání aktivněji, častěji drželi míč na svých kopačkách, lépe kombinovali a tlačili se do zakončení. Jejich útočná snaha ale většinou končila na dobrých zákrocích třešťských bránících hráčů, nebo zakročil strážce domácí svatyně Lukáš Zedník. Po deseti minutách se osmělili hráči Slavoje, postupně vyrovnali hru a i oni si začali vytvářet náznaky brankových příležitostí. S koncovkou však na tom byli podobně jako hosté, a tak i po půlhodině hry svítilo na světelné tabuli 0:0. Právě v té době vystihl špatnou rozehrávku Slavoje hostující Prokeš a proti jeho prudké střele neměl Lukáš Zedník šanci 0:1. Vyrovnat mohl o chvíli později rovněž po rychlém protiútoku Vojta Jirák, ale gólman hostí jeho pokus zlikvidoval. Do kabin tak odcházeli spokojenější hostující hráči.

Do druhého poločasu  vstoupili domácí fotbalisté mnohem aktivněji než do toho prvního a od začátku se hrál vyrovnaný fotbal. K vidění bylo několik dobrých brankových příležitostí na obou stranách, ale v zakončení se oba týmy dlouho trápily. Jako první se ve druhé půli prosadili domácí fotbalisté. Téměř po hodině hry kopal Vojta Jirák další rohový kop. Centrovaný míč propadl brankáři hostí a pozorný Kurt Krafka jej hlavou uklidil do odkryté branky. Nerozhodný stav se nelíbil hráčům Beranova a stále více se tlačili před branku Slavoje. Tím ale otvírali zadní vrátka a nechávali domácí hráče chodit do rychlých protiútoků, ale v koncovce se jim nedařilo.  Na druhé straně dělal obraně Slavoje největší potíže šikovný Hegner, kterého se mnohdy dařilo zastavit pouze za cenu faulu. Po jednom takovém zákroku nařídil rozhodčí Beseda pokutový kop, ale Lukáš Zedník si s nepříliš povedenou střelou poradil a držel naděje domácích na bodový zisk. Pět minut před koncem předvedli hosté pěknou kombinační akci, na jejímž konci byl opět Hegner. V dobrém náběhu si výborně převzal kolmici mezi domácí obránce, proklouzl mezi nimi až do zakončení a podél vybíhajícího Zedníka zařídil pro hosty tři body.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„S kvalitním soupeřem jsme se snažili hrát svou hru, bohužel nám chyběly síly, abychom mohli být více v pohybu a tak si vytvořit lepší příležitosti. Kluci si ale určitě zaslouží pochvalu za snahu a bojovnost až do konce utkání.“

Branky: 57. Krafka Kurt – 30. Prokeš Patrik, 65. Hegner Dominik

Rozhodčí: Beseda Petr

ŽK: 0:2

Sestava: Lukáš Zedník – Filip Topinka, Adam Novotný, Patrik Topinka, Jakub Němeček – Ondřej Pátek, Martin Prášil, Dominik Šebela, Filip Daněk – Kurt Krafka, Vojtěch Jirák – střídali: David Šťastný, Tobias Franta, Tomáš Gregor