Proti Leštině se trefuje pouze P. Svoboda

Proti Leštině se trefuje pouze P. Svoboda

TJ Leština – TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 2 (2 : 0)

Až na pomezí Vysočiny a Středočeského kraje zajíždělo A mužstvo mužů k utkání 23. kola I.A třídy skupina A. V neděli 27. května 2018 se představili na hřišti v Leštině u Světlé nad Sázavou. V podzimním vzájemném měření sil na hřišti v Třešti se oba soupeři rozešli smírně, když domácí Slavoj od první půle prohrával 0:1, po dramatickém průběhu v poslední desetiminutovce Pavel Svoboda dvěma brankami vývoj otočil, ale hosté v nastaveném čase po závaru vyrovnali.

Do jarní odvety hráči Slavoje nastupovali s odhodláním odvést si nějaké body. Na druhou stranu všichni věděli, že to bude velmi těžké utkání. A to se potvrdilo. Domácí vlétli do zápasu jako uragán. Hostující rozehrávku napadali hned v zárodku a tak hráčům Slavoje mnohdy nezbývalo, než se uchýlit k dlouhým nakopávaným míčům. S nimi si ale dokázali narostlí beci Leštiny poradit. Přesto si první velkou šanci si vytvořili hosté. Gutwald prostrčil míč mezi stopéry na nabíhajícího Roda, ten ale pouze trefil dobře postaveného gólmana. Skóre se tak měnilo na druhé straně po rohovém kopu. Na zadní tyči si míč počíhal Štros a ač tísněn Bláhou dokázal jej dostat do branky. Vyrovnat mohl po půlhodině hry Gutwald, když zakončoval nikým neatakován z blízkosti značky pokutového kopu. I tentokrát byl gólman Leštiny pozorný a jeho pokus zlikvidoval. Ve 38.minutě se protáhl do šestnáctky Slavoje Čuřík, pohrál si se stopérem Svobodou a před vybíhajícím Kousalem míč posunul pod sebe na Štrose. Na elitního střelce domácích tak zívala zcela odkrytá branka 2:0.

Do druhé půle vyběhl ne hřiště místo Janka Kříže Pavel Svoboda, hosté zamíchali sestavou a čím dál častěji se tlačili před branku domácích, ale žádnou vážnější příležitost si nevytvořili. Po více než hodině hry opět zaváhala obrana Slavoje. Na dlouhé autové vhazování si na zadní tyči počíhal Bárta a nikým neatakován, pohodlně hlavou uklidil míč do hostující sítě. I přes nepříznivý vývoj to hráči Slavoje nezabalili a dál bojovali. Deset minut před koncem se jim podařilo snížit, když Pavel Svoboda narazil míč se střídajícím Hartlem, přešel přes dva bránící hráče Leštiny a vymetl pravý horní roh domácí branky. Naděje hostí na dobrý výsledek vzali za své hned vzápětí. Míra Svoboda odkopl míč tak nešťastně, že ten přistál přímo na noze Forejta, který jej tvrdou střelou uklidil za zadní tyčku Kousalovi branky. Konečnou podobu výsledku dal pět minut před koncem opět Pavel Svoboda, když mu dlouhý aut Roda přenechal Hartl. V dvojutkání s tímto soupeřem, tak byl Pavel Svoboda jediným úspěšným střelcem v dresu Slavoje.

trenér František Cvach k utkání:

„Věděli jsme, že nás dnes čeká těžké utkání. Malé hřiště, s tvrdým nerovným povrchem nahrávalo spíše domácím. Jejich vysoký presink nám dělal potíže. Nedařila se nám kombinace po zemi a vysoké míče sbírali narostlí domácí obránci. Ve druhé půlce už domácí trochu polevili v důrazu a my se mohli dostat do zápasu. Bohužel nás dnes zradili individuální chyby, které dokázali domácí potrestat. Výsledek nás vrátil na zem, asi jsme to potřebovali. Věřím, že za týden s Mírovkou před svými fanoušky podáme lepší výkon a ukážeme, že fotbal hrát umíme.“

Branky: 21. a 38. Štros Josef, 70. Bárta Ladislav, 82. Forejt Miroslav – 79. a 86. Svoboda Pavel

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav – Nenadál Pavel, Nechvátal Tomáš

delegát FA: Vrzáček Miroslav

ŽK: 1:1

Sestava: Kousal – Tausch, Svoboda J., Kříž (46. Svoboda P.) – Bláha, Novotný J. -,Nechvátal, Krejčí (78. Budíček), Ivan – Gutwald (65. Hartl), Rod