V Lukách nás porazil Polák.

V Lukách nás porazil Polák.

SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou – TJ Slavoj Eurotech Třešť

4 : 3 (2 : 2)

Pouhý den poté co v Lukách uloupili tři body jejich starší kolegové z dorostu, tedy v neděli 20. května 2018 se vydali na stejnou cestu i starší žáci Slavoje. Paralelu bychom mohli hledat i v umístění v tabulkách. Oba týmy z města betlémů totiž před tímto zápasem, na svého soupeře vzhlíželi z popředí tabulky s příjemných náskokem. Teď už šlo jen o to, aby si starší žáci vzali příklad z dorostenců i co se týče výsledku. Že se jim to nepovedlo už asi každý z vás poznal, ale co za tím stálo se dozvíte v následujícím příspěvku.

K utkání v Lukách nastoupili starší žáci Slavoje hned s pěticí ml. žáků v základní sestavě a to ještě další 2 byli na střídačce. Ze začátku to na hřišti nebylo vůbec znát a hned ve 4. minutě poslal Vojta Jirák  míč do pokutového území Kurtu Krafkovi, který po souboji s brankářem, vyražený míč z otočky uklidil do branky domácích. Poté byli domácí o něco lepší a vytvořili si několik náznaků šancí. V 9. minutě nechala obrana Slavoje osamoceného rychlonohého Poláka, který z půlky utekl s míčem a překonal Zedníka střelou na zadní tyč poprvé. Bohužel se hosté z této branky nepoučili a nechávali hráčům BUWOL METALu dále hodně prostoru. Ti však ještě několik slibných příležitostí nedotáhli. Naopak hosté se do zakončení dostávali jen zřídka a většinou je zradila koncovka. V 19. minutě poslal do vedení domácí celek Kostka. Po druhé obdržené brance hosté hru vyrovnali, ale nedokázali si vytvořit výraznější brankovou příležitost. Až v 30. minutě protáhl po lajně míč Kurt Krafka přes tři domácí hráče prošel až do pokutového území, kde byl zastaven pouze za cenu faulu. Pokutový kop. Míč se postavil kapitán hostí Patrik Topinka a s přehledem proměnil.

Po změně stran chtěla Třešť lépe pracovat v obranné fázi, ale svými nepřesnostmi dovolila v první desetiminutovce soupeři dvě šance, které Polák dokázal využít. Vypadalo to, že Luka těmito dvěma brankami Slavoj definitivně zlomila. Síly ubývaly a především v osobních soubojích měli domácí hráči jasně navrch. Kluci se ale nedali a dál se snažili s nepříznivým stavem něco udělat. V 50. minutě poslal ze středu hřiště Filip Daněk míč za obranu domácích Vojtovi Jirákovi a ten obhozením gólmana Křišťála snížil na rozdíl jediné branky. Na vyrovnání už ale hosté neměli sílu. A jelikož ani domácí už nedokázali protlačit míč za záda Zedníka odjížděli hráči Slavoje z Luk nad Jihlavou se svoji první jarní ztrátou bodů a ukončili tak sérii osmi zápasů, ve kterých nepoznali hořkost porážky, jenž započala už posledním zápasem podzimu.

trenér Jiří Gregor k utkání:

„Utkání proti starším a tím i vyspělejším hostům jsme nezačali vůbec špatně. Dlouho jsme s nimi dokázali hrát vyrovnanou partii. Kdybychom jim zbytečně nedávali prostor, tak jsme nedostali 4 branky a vše mohlo dopadnout jinak. Ale nebudeme tu plakat nad rozlitým mlékem. Pochvalu si dnes zaslouží hlavně kluci z ml. žáků za to, že nás kvalitně doplňují.“

Branky: 9., 40, a 46. Polák Viktor, 19. Kostka Karel – 4. Krafka Kurt, 30. Topinka Patrik, 50. Jirák Vojtěch

Rozhodčí: Šetek Jiří

Sestava: Lukáš Zedník, Jan Široký, Patrik Topinka, Adam Novotný, Filip Topinka, Jakub Němeček, Martin Prášil, Ondřej Pátek, Filip Daněk, Vojtěch Jirák, Kurt Krafka – střídali hokejově: David Šťastný a Martin Cína