Starší žáci lídra potrápili.

Starší žáci lídra potrápili.

TJ Velký Beranov 1975 – TJ Slavoj Eurotech Třešť

5 : 2 (3 : 1)

K poslednímu podzimnímu soutěžnímu utkání na hřišti soupeře zajížděli starší žáci Slavoje do Velkého Beranova. Domácí hráči si zatím v soutěži vedou suverénně a v dosavadních osmi utkání vždy bodovali naplno. Inkasovali pouhé 4 branky a konta svých soupeřů zatížili 54-mi přesnými zásahy. To hosté z Třeště si zatím vedou o poznání hůře, přesto v sobotu 21. října 2017 odjížděli odhodlaní o nějaký ten bodík zabojovat.

Začátek zápasu vyšel mnohem lépe domácímu celku. Už v 6. minutě šli do vedení. Gólman Lukáš Zedník neudržel v rukavicích dlouhý nakopnutý míč od domácího stopéra a z dorážky se prosadil Zeman. Beranovští povzbuzení touto šťastnou trefou se vrhli do útoku a během následujících šesti minut přidali další dvě branky. Teprve poté se osmělili hosté a několikrát se tlačili do zakončení. Za zmínku stojí pokus Filipa Topinky či Vojty Jiráka. Rovněž domácí několikrát zahrozili, ale Lukáš Zedník v brance Slavoje svůj tým několikrát podržel a další míč za svá záda v první půli nepustil. To jeho spoluhráčům v poli se vedlo lépe. Dvě minuty před přestávkou se na hranici půlkruhu opřel do míče Dominik Šebela a domácí brankář byl na jeho pokus krátký.

Druhý poločas otevřel individuální průnik Filipa Topinky, který prošel přes několik bránících hráčů Beranova a se štěstím protlačil míč až do sítě 3:2. Kontaktní branka hráče Slavoje nabudila a najednou jich bylo všude plno. Domácí sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale do zakončení se dostávali jen těžko a když tak bylo nepřesné, nebo stál míči v cestě do sítě Lukáš Zedník. To hosté z Třeště moc nevymýšleli, hráli jednoduše a těžili především z rychlých kontrů. Rychlonozí Vojta Jirák, Kurt Krafka a Filip Topinka dělali nejednou obraně domácích potíže. Hned dvakrát beranovského gólmana Smejkala od inkasovaného vyrovnávacího gólu zachránila horní konstrukce branky. V závěru už síly ubývaly oběma celkům, přesto se domácí ještě několikrát dostali na dostřel hostující branky a dvěma góly v rozmezí dvou minut definitivně rozhodli o výsledku utkání.

Starší žáci hostujícího Slavoje se však nemusí za svůj výkon vůbec stydět. Bojovali a rozhodně favorita potrápili mnohem více než se čekalo. Nechybělo mnoho a mohli si ze hřiště lídra odvést bod, kdyby …. Ale na kdyby se nehraje. Za týden je čeká poslední podzimní soutěžní utkání. V neděli 29. října přivítají na domácím hřišti celek Pacova, a pokud předvedou podobný výkon jako proti Beranovu, mají obrovskou šanci uspět a zakončit podzim vítězstvím.  

Branky: 6. Zeman Matěj, 9. Křivánek Viktor, 12. Tůma Maxmilián, 64. Prokeš Patrik, 65. Hegner Dominik – 33. Šebela Dominik, 37. Topinka Filip

Rozhodčí: Havlín Martin

Sestava: Zedník Lukáš – Háva Filip, Topinka Patrik, Kubát Štěpán, Široký Jan – Krafka Kurt, Šebela Dominik, Prášil Martin, Daněk Filip – Jirák Vojtěch, Topinka Filip – střídali: Komín Jakub, Němeček Jakub, Novotný Adam, Pátek Ondřej