V Jiřicích jako na houpačce…

V Jiřicích jako na houpačce…

SK Jiřice „B“  – TJ Slavoj Eurotech Třešť  „C“

3 : 3 (2 : 1)

V 8. kole IV. třídy pelhřimovska čekal na třešťský Celtic výlet do malé obce pod dálnicí nedaleko od Humpolce. I tentokrát s týmem odcestoval, k utkání nastoupil a reportáž připravil Mgr. Luboš Veselý.

K dalšímu zápasu IV. třídy s „béčkem“ SK Jiřice nastoupili hosté na těžkém terénu nesoustředěni a z liknavého přístupu se zrodila první branka utkání, kdy nedůslednost obrany potrestal už v 5. minutě Pavel Příhoda a otevřel skóre. Domácí hráli s chutí a důrazně, rozhodně se lídra tabulky nezalekli, ale Celtic se zatlačit nenechal a podnikal časté protiútoky, které ovšem zpočátku k úspěchu nevedly. Naopak po propadu třešťské zálohy se v 9. minutě snadno dostal ve vápně k míči Robert Decastelo a klasickým bodlem nedal Jindřichovi šanci – 2:0. Přesto ale musím zmínit další zákroky brankáře Celticu, který svůj tým v obou poločasech opět nejednou podržel.

Hra se přelévala od branky k brance; domácí, v jejichž týmu nastoupilo několik posil z „áčka“, se snažili Celtic dorazit, ale neuspěli. Naopak ve 27. minutě se rychlými přihrávkami po ose Veselý, Bartušek, dostal k míči Hochman, ve vápně si poradil s obráncem a chytrou střelou k bližší tyči nachytal domácího gólmana na švestkách.

Do druhého poločasu nastoupil Celtic s očividnou snahou výsledek zvrátit. Hlavní postavou, která statickou hru Třeště rozhýbala, byl Roman Krch. Svými rychlými průniky obranou domácích vytvářel na hráče domácích neustálý tlak, ti se pak dopouštěli chyb, kterých hosté dokázali využít. Byl to právě on, který se důrazně prosadil ve skrumáži, když mu míč předložil po skvělém slalomu Milan Hochman. V 73. minutě dokonali hosté obrat zápasu, když se po pěkném uvolnění Zbyňkem Růžičkou ocitl před brankářem domácích Luboš Mikeš a poslal Celtic do vedení. Hosté měli možnost své vedení i zvýšit, ale byly to spíš takové pološance, zatímco domácí spálili mnohem slibnější příležitosti.

Když už se zdálo, že si Celtic odveze velice cenné vítězství a tři body, došlo v 82. minutě k další nepřesnosti v obraně domácích, k míči se dostal Michal Škrabal a vyrovnal na spravedlivých 3:3.

Branky: 5. Příhoda Pavel, 9. Decastelo Robert, 82. Škrabal Michal – 27. Hochman Milan, 65. Krch Roman, 73. Mikeš Lubomír

Rozhodčí: Faltýnek Martin

ŽK: 2:1

Sestava: Jindřich – Veselý, Bartušek St., Maryška, Nechvátal – Růžička, Kubů, Mikeš, Hochman – Bartušek R., Janák  – v průběhu zápasu nastoupili: Gregor, Jelínek M., Krch