Na půdě lídra bojovali až do konce

Na půdě lídra bojovali až do konce

FŠ Třebíč – TJ Slavoj Eurotech Třešť

3 : 2 (1 : 2)

V 8.kole Krajského přeboru zajížděli v sobotu 07. října 2017 dorostenci Slavoje na hřiště lídra průběžné tabulky do Přibyslavic, kde svá domácí utkání hraje Fotbalová Škola Třebíč. Její hráči v dosavadním průběhu soutěže neztratili ani bod a co víc, všechny své soupeře válcují rozdílem třídy. Naposledy si na domácím hřišti před čtrnácti dny smlsli na jiném Slavoji a to polenském 13:1.

Vstup do utkání byl ze strany fotbalistů Slavoje vlažný a hned z první standardní situace inkasovali. O chvíli později, po dalším rohovém kopu domácích, skončil míč na tyči Vondruškovy branky. Hosty takový úvod utkání na chvíli zaskočil, ale postupně vyrovnali hru a tlačili se do zakončení. Ve 20. minutě přišla průniková přihrávka na Kubáta, kterého však bránící hráč poslal nekompromisně k zemi. Hlavní rozhodčí Müller nezaváhal ani na vteřinu a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil kapitán Novotný a přesnou střelou vyrovnal skóre utkání. Ve zbytku prvního poločasu se hra odvíjela především ve středu hřiště a ani jeden z týmů si nevytvořil větší brankovou příležitost. Výjimkou byla situace z 33. minuty, kdy dlouhý pas Novotného prodloužil hlavou za obranu třebíčských Hartl a pro nabíhajícího Kantora nebyl problém přelobovat gólmana domácích 1:2.

Po změně stran domácí Třebíč zvýšila úsilí a mnohem více napadala rozehrávku hostí. Z toho pramenili chyby, které ovšem třebíčští nedokázali využít a tak zahrozilo na druhé straně. Kantor, Pöndl ani Matyáš Kříž své šance neproměnili. Po hodině hry se po dalším rohovém kopu dostal ke střele domácí útočník, ale nastřelil pouze ruku bránícího hráče Slavoje. Ani tentokrát sudí nezaváhal a podruhé v zápase ukázal na penaltový puntík. Třebíčský Jeřábek penaltu bez problému proměnil. Poté se hra uklidnila, ale na hráčích Slavoje bylo vidět, že toho už mají „plné zuby“. Přesto to byli oni, kdo mohl strhnout vedení na svojí stranu. Sám před brankářem Třebíče se ocitl po přihrávce Kantora Pöndl, ale místo střely volil zasekávačku a o míč přišel. Ještě jednou nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop. To když hostující brankář Vondruška fauloval domácího útočníka. Opět si míč postavil Jeřábek, ale tentokrát předvedl skvělý zákrok gólman Slavoje. Poslední dvě minuty utkání přinesli vzrušení na obou stranách. Nejprve se z dorážky po střele Matyáše Kříže neprosadil Kantor, který v těžké pozici nedokázal míč protlačit za záda domácího brankáře. Následoval rychlý protiútok, který ještě dokázala obrana Slavoje odvrátit, ale další centrovaný míč a hlavičku domácího útočníka nešťastně dopravil za záda bezmocného Vondrušky bránící hráč Slavoje 3:2. 

trenér Zdeněk Derganz k utkání: 

„Dneska kluci opravdu bojovali. Na hřišti nejlepšího týmu soutěže, který všem naděluje, dlouho drželi naději na nějaký bodový zisk. Chvílemi to vypadalo, že si dokonce odvezeme všechny. Nakonec nevezeme ani jeden. S výkonem jsem ale spokojen, kdybychom podobný výkon předváděli i v předešlých utkáních, asi bychom byli v tabulce mnohem výše. Na druhou stranu je ale stále co zlepšovat.“

Branky: 4. Adam Dominik, 60. Jeřábek Ondřej (p.k.), 88. Částka Jakub – 20. Novotný Marek (p.k.), 33. Kantor Martin

Rozhodčí: Müller Jiří

Sestava: Vondruška – Sáblík (69. Kříž Michal), Novotný, Bečica, Kubát – Kantor, Fencík Tomáš, Kříž Matyáš, Kříž Jiří, Pöndl – Hartl