Třetí Svoboda nedorazil...

Třetí Svoboda nedorazil…

TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“ – TJ Sokol Puklice

2 : 1 (0 : 1)

Souboj týmů ze středu tabulky byl v rámci 7. kola OP mužů Jihlavska k vidění v sobotu 16. září 2017 na hřišti v Třešti. Domácí Benfica v něm přivítala hosty z Puklic. Tento zajímavý zápas pro Vás okomentoval jeden z nejlepších hráčů na hřišti – hvězda domácího celku Jakub Šebesta:

„Ve velmi sychravém počasí avšak s dobrou kulisou od domácích diváků byl na pořadu další zápas naší Benfici. Lépe postavený soupeř v tabulce z Puklic hned od prvních minut tlačil na pilu. Střely na mokrém trávníku zpoza šestnáctky likvidoval domácí brankář a dal tak impuls svým hráčům aby začali jezdit po trávníku. Velkou šanci spálil Vondrák, když se snažil obejít brankáře kličkou, kterou se vytlačil do velkého úhlu, z kterého nedokázal zasunout míč do brány. Nosek se snažil střílet také ze střední vzdálenosti, avšak jen osušil zmoklé lapače. Když už se zdálo, že poločas skončí smírně nula nula, udeřili hosté z nenápadné akce ze středu hřiště.

Po přestávce se na plac dostala posila z A týmu Svoboda Pavel, a hru velmi oživil. Po chvíli přišel na plac i jeho mladší bratr Míra a domácí fandové vyhlíželi střídačku domácích po třetí, ale místo třetího špílmachra Svobody Fandy naskočila do hry letošní nová akvizice Švejda a triple v podání rodiny Svobodových se nekonal. Nutno podotknout, že se Fanda na zápas vůbec nedostavil. Domácí se dostávali do ložených šancí. Ty se bohužel nedařilo proměnit a tak si slovo vzal nejstarší hráč na hřišti Svoboda P. a srovnal po pěkné kombinaci s Herknerem. O chvíli později pak Herkner napravil své zaváhání z předchozích spálených šancí a překlopil misku na stranu Slavoje. Do konce zápasu zbývalo zhruba 15 minut, když Šebesta musel likvidovat samostatný nájezd útočníka z Puklic. Ve druhé šanci hostů na vyrovnání pak na dvakrát uklidil míč do náruče opět Šebesta a brankářský hattrick završil v poslední minutě zápasu, kdy čelil pokutovému kopu, který vylapal a pomohl tak Slavoji získat tři body. Domácí se tak v tabulce dostali před svého soka a vyhlížejí dalšího soupeře na domácí půdě, kterým bude rozjetý Ždírec.“

5 otázek – Jiří Lašan (obránce) TJ Slavoj Třešť

1.) V zápase se ti udělalo lehce nevolno, co bylo příčinou? Nutno podotknout, že jsi zápas zvládl a odehrál 90. minut.

„Jelikož jsem přiletěl v pátek z Řecka, tak ta velká změna klimatu a velkých nervů ze zápasu. Už jsem to nevydržel a musel jsem si odběhnout v poločase na záchod 😕 “

2.) Vzhledem k postu a stylu, kterým disponuješ v řadách Slavoje se ne moc často dostáváš do šancí na vstřelení branky, kdy nebo v jaké situaci si dáváš velkou šanci na skórování?

„Post krajního obránce není moc nakloněn pro střílení branek, ale jinak největší šance s dávám při rohovém kopu. Kde hlídám zadní tyč na kterou se to stejně nekope 🙂 “

3.) Tvá přítelkyně Bára patři k hlavním skalním fanouškům našeho týmu. Nepřemýšleli jste nebo nebavili jste se doma o možném výstupu či improvizaci na podporu našeho týmu?

„Ne bohužel nebavili, ani mě to nenapadlo.“

4.) Na jakém místě podle tebe Slavoj skončí na konci sezony?

„Já si myslím, že nejhůř do 5. místa.“

5.) Jaký je tvůj osobní cíl pro podzimní část soutěže?

„Chtěl bych udělat všechno proto, aby už mi nebylo v zápase špatně a vstřelit alespoň jeden gól :-D“

Branky: 68. Svoboda Pavel, 75. Herkner Petr – 44. Hudec Jan

Rozhodčí: Staněk Lukáš, Bílý Tomáš, Habčák Michal

ŽK: 1:1

Sestava: Šebesta – Kubala, Novák, Lašan, Tausch – Nosek, Pittner, Lupač (55. Svoboda M.), Kacafírek (46. Svoboda P.) – Herkner, Vondrák (59. Švejda)