Půltucet branek na úvod

Půltucet branek na úvod

TJ Slavoj Eurotech Třešť B – TJ Sokol Puklice B

 6 : 0 (1 : 0)

V sobotu 6. srpna 2016 odstartoval pro rezervu Třeště nový ročník III. třídy Jihlavska. V úvodním kole přivítala na domácím hřišti rezervu Puklic a stejně jako ve vzájemném duelu 3. kola minulé sezóny se jí střelecky dařilo. Před rokem zvítězili na domácí půdě 5 : 1, v jarní odvetě si z hřiště v Puklicích odvezli tři body za výhru 2 : 1.

Úvodní šanci zápasu si vypracovali hosté, ale jejich příležitost zastavil praporek pomezního rozhodčího. V 10. minutě se do nadějné příležitosti dostal domácí Lupač po milimetrovém pasu Lukáše Jirků. Jeho pokus ale o centimetry minul hostující branku. Ve 22. minutě se při souboji ve středu hrací plochy zranil Nosek (koleno) a na hřiště se dostal Vávrů. Tou dobou předváděli oba celky nepříliš pohledný fotbal plný nepřesností a zkažených přihrávek. Přestože hráči Slavoje drželi častěji míč na svých kopačkách, jejich střelecké pokusy byli slabé či nepřesné. Skóre se poprvé měnilo ve 33. minutě. Po rohovém kopu domácích si na odražený míč počkal Pěnička a tvrdou střelou nedal gólmanovi Puklic šanci. Vzápětí mohl skóre navýšit Kubala, ale jeho střela mířila pouze do náruče puklického strážce svatyně. Naopak jeho protějšek Kousal se v brance Slavoje nudil.

Druhý poločas odstartovala střela Vávrů podél gólmana Puklic, která znamenala vedení domácího celku 2 : 0. Poté se ke slovu dostali hosté a několikrát ohrozili Kousala v brance Slavoje. Ten však čisté konto udržel a tak přišli na řadu opět domácí. V 52. minutě se na výlet před puklického gólmana pustil stopér Novák a střelou k tyči navýšil třešťským vedení. Vzápětí se řítil sám na branku hostí z levé strany Lupač, zahrál brankáři „na housle“ a skóre se měnilo počtvrté. Střeleckou dvacetiminutovku druhého poločasu zakončil svou druhou trefou v zápas Vávrů. Po této brance už hostující obrana naprosto rezignovala a naopak domácí se předháněli v zahazování šancí. Své šance neproměnili Pěnička, Kubala, Pittner ani Vondrák. V 79. minutě se na jediného bránícího hráče Puklic řítila dvojice Krch – Vondrák. Prvně jmenovaný přihrával a Vondry uzavřel účet utkání.

trenér Standa Petr k utkání:

„Dneska jsme moc chtěli vyhrát, abychom sezónu začali lépe než vloni. S výsledkem jsem spokojený, ale herně to mohlo být lepší. Škoda zranění Libase, doufám, že to nebude vážné a brzy se vrátí. Soupeř nám to dneska hodně ulehčil. Za týden v Hybrálci to bude daleko těžší, ale já věřím, že uspějeme.“

Branky: 33. Pěnička Tomáš, 47. Vávrů Jaroslav, 52. Novák Jan, 57. Lupač Lukáš,  65. Vávrů Jaroslav, 79. Vondrák Michal

Rozhodčí: Bednář Josef

Sestava: Kousal – Lašan, Kubala, Novák, Jirků – Lupač, Pittner, Nosek (22. Vávrů), Lacina A. (46. Krch) – Vondrák, Pěnička