Zasloužená plichta zajistila Celticu třetí místo

Zasloužená plichta zajistila Celticu třetí místo

A.F.C. Humpolec – TJ Slavoj Eurotech Třešť „C“  3 : 3 (2 : 2)

K poslednímu zápasu sezóny 2015/2016 zavítal v neděli 12. června v podvečer Celtic na hřiště suverénního vítěze IV. třídy okresu Pelhřimov, A.F.C. Humpolec. Domácí s přehledem obsadili první místo tabulky s 52 body a postupují do „trojky“. Dosáhli také pozoruhodného skóre 95 : 37 a právě oněch pět branek, které humpoleckým chyběly do magické stovky, dalo zápasu zvláštní náboj.

Od prvních minut se snažili technickou hrou dostat na dostřel branky Celticu a pokud možno skórovat. Přestože za celou sezónu neztratili doma ani bod, tentokrát narazili na dobře připraveného soupeře, který pod Orlík rozhodně nepřijel prohrát a rozleptával sebevědomí domácích nebezpečnými protiútoky. Z jednoho z nich se také zrodila první branka utkání, když v 9. minutě po pravé straně unikl rychlý Zbyněk Růžička a prostřelil domácího gólmana. Humpolečtí pokračovali ve stejném stylu, což nakonec přineslo ovoce v podobě vyrovnávací branky ve 13. minutě, o kterou se postaral Žáček. Ve 22. minutě se v ostrém souboji o míč zranil Petr Jelínek a musel být střídán Honzou Vrátilem. Ve 30. minutě udeřili domácí podruhé, když ve své šanci nezaváhal Marousek a otočil stav na 2 : 1. Přesto se o poločase odcházelo do kabin za nerozhodného stavu 2 : 2, protože kanonýr Zdeněk Vašek dokázal proměnit přesnou přihrávku Luboše Veselého.

V druhém poločase se obraz hry nijak zásadně nezměnil – oba dva týmy se předháněly v zahazování stoprocentních brankových příležitostí, kterých bylo na obou stranách dost tak na deset zápasů. Nicméně dvou gólů se ještě diváci dočkali. Nejdříve vsítil svůj druhý gól Žáček a na konečných a spravedlivých 3 : 3 srovnal Luboš Mikeš po uvolnění Romanem Krchem.
Zápasu rozhodně remíza slušela, Celtic byl domácím důstojným soupeřem, což borci Humpolce i přihlížející diváci po skončení zápasu sami uznali.

Poznámka nakonec: Urputnost, s jakou se domácí hráči snažili dosáhnout vysněné stovky vstřelených branek, vyjadřuje nejlépe zoufalý povzdech jednoho z nich: „Dejte nám třeba sedm gólů, ale my jich potřebujeme dát pět!“

Branky: 13. a 50. Žáček Pavel, 30. Marousek Kamil, – 9. Růžička Zbyněk, 41. Vašek Zdeněk, 67. Mikeš Lubomír

Rozhodčí: Hána Samuel

Sestava: Jindřich – Veselý, Maryška, Bartušek, Jelínek Petr (23.Vrátil) – Krch, Hochmann, Mikeš, Růžička – Janák, Vašek