Dobronín "B" si smlsnul na Třešti "B"

Dobronín „B“ si smlsnul na Třešti „B“

TJ Jiskra Dobronín B – TJ Slavoj Eurotech Třešť B  6 : 0 (3 : 0)

Ve druhém kole se střetnuli dva týmy, které mají své ,,A,, mužstva v I.A třídě kraje Vysočina a tak se dal očekávat velmi kvalitní zápas s mnoho šancemi. Poslední Třešť „B“ chtěla odčinit debakl od Hodic. Jenže místo toho, aby se rozsřílela, tak se rozstřílel Dobronín „B“ a byl z toho další, ještě větší debakl.

Tři brejky, tři góly

Domácí uvítali ve druhém kole na svém hřišti rezervu z Třeště. Od prvních minut se hrál velmi pohledný kombinační fotbal. Hostující celek držel více míč, hrál převážně po zemi a mimořádně pouštěl domácí Dobronín do nějakého většího tlaku. Zlom utkání nastal ve 32.minutě, když se třešťskou obranou prosmíknul dobronínský rychlík Macek a otevřel skóre zápasu. Kdo mohl ale vědět, že se mu tentýž kousek povede hned dvakrát během dalších sedmi minut. Neuvěřitelný průchoďák v hostujícím celku znamenal letošní první hatrick mladého střelce a vedení domácího týmu o tři branky

Když máš v týmu střelce, to se to hraje

Druhý poločas si už domácí užvali. Drželi míč, hráli efektně a přidávali další branky. Na hřiště se dostal nejlepší střelec v historii dobronínkého fotbalu Tomáš Sedláček a ukázal, jak se má správně zakončovat. Jako střídající hráč naskočil v 51. minutě a do půl hodiny nechal jen tak vzpomenout na hatrick svého parťáka Martina Macka. Sedláček postupně navýšil skóre na konečných 6:0. Hostům se poté nezdáli nějaké výroky rozhodčího Surána, který zůstal klidný a netasil tak žádnou červenou kartu. Domácí se ještě v závěru dostali do velkého tlaku, ale nárustu skóre zabránil hostující brankář Kousal. Dobronín „B“ se tak posouvá tabulkou výšše, Třešť „B“ se ukotvuje na poslední příčce s hrozivým skóre 0 : 10.

Branky: 32., 37. a 39. M. Macek , 74., 76. a 87. T. Sedláček

Sestava: J. Kousal – J. Lašan, M. Kubát, J. Novák, M. Vondrák – M. Lacina, A. Lacina (42. P. Páral), J. Pittner, L. Lupač – F. Svoboda, Š. Příhoda (34. P. Svoboda)

ŽK: 18. S. Konyk, 47. J. Prokš, 61. M. Vácha – 16. M. Vondrák, 49. M. Kubát, 63. F. Svoboda

Ohlasy k zápasu:

František Svoboda, obránce TJ Slavoj Třešť „B“:

„Rozhodčí… nemůžu nebo raději nebudu se vyjadřovat. V prvním poločase přišlo jasné ovlivnění utkání, kdy měli jít domácí do deseti. Nestalo se tak a my pak selhali v obraně a nechali si dát tři branky. Rychlost útočníků a dlouhé nákopy z obrany, to bylo to, co na nás platilo a my jen koukali. Dobronín „B“ nám ukázal, co znamená slovo útočník a jakou má roli v týmu. Když máte v týmu takové střelce, to jde pak samo. Stačí se podívat na tabulku a uděláte si sami posudek, kde musíme zapracovat. Musím pochválit dorostence Martina Kubáta. Nehráli jsme špatný fotbal, ale ve chvíli, kdy jsme to začali mydlit vrchem, šlo to do kytek. Pro příště už musíme hrát úplně jinak.“

Převzato ze serveru fotbalunas.cz.