A zase Kopejtka

A zase Kopejtka

TJ Slavoj Třešť – FC Slavoj Žirovnice

1 : 6 (1 : 4)

V neděli 02. června odehráli starší žáci Slavoje své předposlední utkání této sezóny I. třídy žáků skupiny A, ve kterém na domácí půdě přivítali vedoucí tým průběžné tabulky soutěže, celek Slavoje Žirovnice. Stejně jako v předchozích kolech i tentokrát chyběli domácímu celku opory Adam Červený a Lukáš Nosek, kteří budou kvůli svalovým zraněním chybět i v posledním kole.

Hned v úvodu utkání hosté ukázali, proč opanují první příčku soutěže. Po nedůrazném obranném odkopu získal míč Kopejtka a přesnou střelou k tyči poslal svůj tým do vedení. Stejný hráč předvedl o minutu později pěknou individuální akci a zvyšoval na 0:2. Ve 13. minutě se ke slovu dostali domácí. Chybu hostujícího gólmana (podskočil míč) potrestal nadějný mladší žák Erik Sebastián Kubů a zaznamenal tak svou premiérovou trefu za starší žáky. Dvougólové vedení svému týmu vrátil Beran, jehož křižná přízemní střela se od zadní tyče odrazila do sítě. Tečku za první poločasem udělal žirovnický Pokorný. Také on zamířil přesně k tyči a Hynek Šprincl tak byl na jeho pokus krátký.

Také po změně stran hostující tým kontroloval vývoj utkání. Přes narostlé hráče Žirovnice to mladíci z Třeště měli těžké. K utkání totiž za domácí nastoupilo hned 7 mladších žáků. Naopak v hostujícím dresu se představilo hned 10 hráčů, kteří budou od příští sezóny pokračovat v kariéře v dorosteneckém týmu. Na 5:1 zvyšoval v 52. minutě opět po krásné individuální akci Kopejtka a završil tak hattrick. A že ani tato meta není končená dokázal tři minuty před závěrečným hvizdem hl. rozhodčího Tomšů, když zakončil pěknou kombinační akci svých spoluhráčů – 1:6. Tímto vítězstvím se hosté udrželi na první příčce a naopak domácí na šestém místě stále ztrácejí jeden bod na svého rivala z Telče.

Branky: 13. Kubů Erik Sebastián – 6., 7., 52. a 77. Kopejtka Radek, 15. Beran Tadeáš, 23. Pokorný Petr

Rozhodčí: Tomšů Václav

ŽK: 1:0

Sestava: Šprincl – Vokřínek, Žádný, Hink, Lysý – Biskup, Polák, Šalanda, Mareš – Kříž, Rodek – střídali hokejově: Toth, Koníř, Kubů M., Kubů E. S.