Bojovali do poslední vteřiny

Bojovali do poslední vteřiny

TJ Slavoj Třešť – FC Slovan Havlíčkův Brod B

2 : 3 (0 : 3)

Předposlední domácí duel tohoto soutěžního ročníku čekal A tým mužů třešťského Slavoje v neděli 02. června, kdy se od 16:30 jeho hráči střetli s juniorkou divizního Havlíčkova Brodu. I tentokrát se trenér Ondřej Lacina musel obejít bez zraněných Růžičky, Budíčka, Fencíka, Borovského, Krejčího, Roda, či Krafky.

O první vzrušení se postaral hned ve druhé minutě domácí brankář Kousal. Po malé domů odkopával míč před dotírajícím útočníkem hostí a trefil naprosto přesně okno na pánské WC. Řinčení rozbitého skla nadzvedlo většinu fanoušku, včetně protilehlé tribuny. Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Už v 9. minutě vyslal nebezpečnou střelu Víšek. Ta však pouze olízla břevno. O pár minut později putoval křižný pas z vlastní poloviny na levé křídlo na nabíhajícího Nováka. Křídelník Slovanu si míč zpracoval obešel bránícího hráče a předložil Víškovi před odkrytou branku – 0:1. Neuběhli ani 3 minuty a skóre se měnilo znovu. Tentokrát utekl po pravém křídle hostující Šilhart a našel pod sebou nabíhajícího Bártů, který nikým neatakován poslal míč přesně na přední tyč. Tečku za úvodní dvacetiminutovkou udělal již zmiňovány Šilhart, když se k němu v pokutovém území Slavoje šťastně odrazil míč po obraném zákroku stoperů. Ve 23. minutě se po rohovém kopu Mareše dostal k zakončení Novotný, ale jeho hlavička jen těsně minula vzdálenější tyč Rajdlovi branky. 7 minut před přestávkou došlo v pokutovém území hostí k nepřehledné situaci, po které se celým areálem rozkřičelo hromadné „RUKA!!!“. Praporek pomezního i píšťalka sudího zůstaly v klidu a pokutový kop se nekopal. 

Po změně stran už hosté, pravděpodobně vědomi si svého náskoku, ubrali na aktivitě. Hra byla vyrovnanější, přesto jako první zahrozil hostující Víšek. Obtočil se kolem Svobody a zakončil do břevna Kousalovy branky. Na další nebezpečnou situaci si museli přihlížející fanoušci počkat až do 68. minuty a byl u toho opět Víšek. Tísněn Svobodou dokázal zakončit, ale Kousal dokázal jeho pokus zneškodnit. O 6 minut později se konečně ke slovu dostali domácí. Zkušený Lovětínský vyvezl míč a posunul jej mezi stopery na nabíhajícího Šimka. Útočník Slavoje si míč posunul a kolem vybíhajícího brankáře jej poslal do sítě. O minutu později přineslo ovoce aktivní napadání rozehrávky hostí Šimkem. Vybojoval míč a nabídl šanci nabíhajícímu Mat. Křížovi. Ten jej se štěstím protlačil za Rajdlova záda. Kontaktní branka nalila hráčům Slavoje čerstvou krev do žil, a naopak opařila hosty, kteří ze zápasu úplně odpadli. Vyrovnání tak viselo ve vzduchu. V 79. minutě se na branku soupeře od půlky hřiště z levého křídla řítil Šimek, ale Rajdl jej vychytal. O chvíli později napřáhl ke střele z uctivé vzdálenosti Lovětínský, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Dvě minuty před koncem zakončoval přízemní centr Lovětínského tísněný Šimek nad soupeřovu branku. V samotném závěru nedokázal překonat Rajdla v dobré pozici Mat. Kříž po centru Šimka. Po následujícím rohovém kopu a jeho odvrácení mířila dělovka Lovětínského pouze do břevna. I přes zlepšený výkon domácích ve druhé půli si tak nakonec odvezli z Třeště junioři Havlíčkova Brodu všechny 3 body.

trenér Ondřej Lacina k utkání:

Věděli jsme, že nás dnes čeká těžký, běhavý soupeř, který bude chtít hrát hodně kombinační fotbal což se projevilo hned od úvodu hvizdu. Každopádně do prvního gólu jsme nehráli špatně, pak jsme inkasovali a to na nás bohužel opět nechalo těžkou psychickou deku… soupeř nám dal během pár minut zaslouženě další 2 góly a pro nás to v tu chvíli bylo jak se říká na ručník! O poločase jsme si k tomu něco řekli a do druhé půlky jsme šli s tím, že o výsledek ještě zkusíme zabojovat… V druhé půli jsme se trochu oklepali, každopádně je třeba vyzdvihnout kvalitu soupeře, hráli opravdu dobře. Opět nás v zápase skvěle držel gólman, nám se pak podařilo někdy kolem 75.minuty dát 2 slepené góly a rázem jsme se dostali do zápasu. Ke konci se nám podařilo soupeře i zatlačit, v posledních minutách tam trefil Dušan Lovětínský břevno, další velkou šanci měl v poslední minutě Matyáš Kříž, bohužel vyrovnat se nám už nepodařilo, ale jsem rád, že jsme nesložili zbraně a do poslední vteřiny jsme nakonec ještě bojovali o bodovej zisk.

Video ze zápasu je k vidění na našem YouTube kanálu zde.

Branky: 74. Šimek Jakub, 75. Kříž Matyáš – 13. Víšek Pavel, 16. Bárta Miloš, 21. Šilhart Marek

Rozhodčí: Burian Vít – Pojezný Karel, Bouda Josef

ŽK: Bez karet

Sestava: Kousal – Kubát (63. Němeček Jakub), Svoboda J., Lovětínský D., Kříž L. (82. Daněk Vojtěch), – Jonák (82. Vondruška David), Mareš, Kříž Mat., Tausch – Novotný A. (63. Gregor Tomáš), Šimek