Dva různé poločasy

Dva různé poločasy

TATRAN Ždírec nad Doubravou – TJ Slavoj Třešť

3 : 1 (1 : 1)

V sobotu 04. května čekal od 10:00 mladší žáky zápas se sousedním týmem průběžné tabulky 1.A třídy žáků sk. A TATRAN Ždírcem nad Doubravou. Případná výhra by jim pomohla odlepit se ode dna průběžné tabulky.

Od úvodní hvizdu hlavního rozhodčího vstoupili do uktání aktivněji hosté. Vytvořili si řadu brankových příležitostí, především po rohových kopech. Ujala se ale až akce E. S. Kubů, který po přihrávce od Hynka Šprincla prošel celé hřiště a poslal Slavoj do vedení. O chvíli později to po chybě domácí obrany mohlo být už 0:2. Po střele Lukyho Hamršmída se však ozvala pouze tyč brány TATRANu. A tak došlo na otřepané fotbalové rčení: „Nedáš, dostaneš!“ Slavoj při chvilce nepozornosti přestal hrát a domácí toho využili ke srovnání dost lacinou brankou. Třešť byla i nadále aktivnější a tlačila se na soupeřovu branku. Moucha v bráně Ždírce se však činil a likvidoval jeden střelecký pokus za druhým. Mezi neúspěšnými střelci byli mimo jiné Peťa Biskup, Erik Kubů nebo Hynek Šprincl. Do kabin tak o poločase oba týmy odcházely za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé půle to byl opět Slavoj, kdo byl střelecky aktivnější. Hosté však nevyužili své šance, ani ždíreckými nabídnuté standardní situace. A tak se přihlásili o slovo domácí. Ti totiž z postupem času začali přejímat iniciativu a získávat územní převahu. První hřebíček do rakve nadějí mladých hráčů Slavoje přišel v 59. minutě. To po standardní situaci ztratila obrana Třeště koncentraci a po její chybě se za Ždírec prosadil Černý. I druhý a poslední hřebíček přišel po chybě hostí. Tentokrát byla na vině v 67. minutě špatná rozehrávka, kterou potrestal Hameder. Mladší žáci Slavoje tak po porážce 3:1 odcházeli ze hřiště s prázdnou. Někteří z nich dostali příležitost zpravit si náladu v nadcházejícím utkání za starší žáky. Ti zbývající pak mohli fandit a povzbudit své spoluhráče z tribuny.

Branky: 22. Černý Tomáš, 59. Černý Daniel, 67. Hameder Petr – 8. Kubů Erik Sebastián

Rozhodčí: Muzikář Ondřej

ŽK: bez karet

Sestava: Haberl – Pavlíček, Šprincl, Mareš – Vonkřínek, Biskup, Hamršmíd, Kubů E. S. – Kubů M. – střídali hokejově: Bukvajová, Kubů Š., Skála, Mitiska, Nerad