Silvestrovské derby vyhráli příznivci Sparty

Silvestrovské derby vyhráli příznivci Sparty

DERBY fanoušků slavných pražských „S“ se na umělém trávníku v Třešti v Barvířské ulici hrálo na silvestra už celkem pošesté. Na penalty zvítězili sparťané.

„Hlavně si nezlámejte nohy,“ volá krátce po začátku zápasu na fotbalisty zpoza dřevěného hrazení jeden ze zhruba čtyřicítky diváků, kteří si nenechali ujít už celkem šestý ročník tradičního silvestrovského derby slavných pražských „S“ na umělé trávě v Třešti.

Mužstva Sparty a Slavie však netvoří žádné fotbalové osobnosti, nýbrž fanoušci celků z Metropole Česka. „Je to takový sranda mač, zahrajeme si fotbal, poměříme síly,“ vysvětluje sparťan Jan Bachman, který si podobně jako ve fotbalovém A-týmu Třeště stoupl do branky.

„A na mě se jako nečeká, nebo có?“ volá na aktéry utkaní mladík, oblečený do sparťanského dresu, šály a kulicha (Libas – poznámka autora webu). V té době jeho spoluhráči poráží „sešívané“ 1:0. „musíš den před-tím víc spát, aby ses naučil chodit včas,“ radí mu další z diváků, sympatizující s klubem z Letné.

Sparťané mají v hledišti převahu, kolem hrazení jsou jich z celkového počtu odhadem asi dvě třetiny. Zápas hraný 2×25 minut pozná vítěze až po penaltách. V nich jsou úspěšnější letenští, kteří vítězí celkově 9:8. Aby zápas probíhal v duchu fair-play po celou dobu, řídí ho jako hlavní rozhodčí fanoušek oděný od hlavy až po paty do barev ostravského Baníku.

„Jsme rádi, že jsme slávisty porazili,“ oddechuje po boji brankář sparťanů Bachman. Na hrací plochu se ale účastníci fotbalového klání museli dostavit o pár desítek minut dříve, protože je překvapila sněhová nadílka.

„Nebyly to nejhorší podmínky, co hrajeme na silvestra fotbal, pamatujeme i horší, kdy jsme nevěděli, jestli zápas vůbec odehrajeme,“ doplnila pro úplnost brankářská jednička prvního týmu Třeště Bachman.                                                                                                                                                  (Autor: David Kratochvíl, Jihlavské listy, 07.01.2014)

Několik fotek najdete v záložce MUŽI A / Fotogalerie (zde)

(Autor videa: David Kratochvíl, 31.12.2013)