Takhle to dál nejde

Takhle to dál nejde

TJ Slavoj Třešť – FC Chotěboř/Víska B

5 : 1 (2 : 1)

Po předchozím povedeném zápase ve Štokách se třešťští dorostenci sešli v sobotu 12. září v 16:00 k domácímu utkání proti rezervnímu celku z Chotěboře, který je spojen s nedalekou Vískou. Slovo sešli bylo u hráčů Slavoje uvedeno záměrně, jelikož na zápas bylo připraveno přesně 11 hráčů a střídající Adam Pokorný, který ale nemohl nastoupit do branky z důvodu zranění. Toho nahradil brankář Daniel Kousal, kterého v základní sestavě doplnila hned pětice jeho spoluhráčů ze starších žáků. Z celkového počtu 12 hráčů tak hned polovinu týmu tvořili hráči, kterým do dorostenecké kategorie chybí ještě celý rok.

Od úvodních minut se ale všechny rozdíly smazaly a hráči Slavoje nastoupili na svého soupeře neohroženě. Hned na začátku dostal Kurt Krafka dlouhý míč za obranu, který podskočil brankář, ale soupeř se stihl rychle vrátit. Místo střely tak Krafka přihrál pod sebe, kde byl připravený Martin Cína, který povedenou střelou nechal vyniknout vracejícího se brankáře. Chvíli na to se po průniku středem dostal na hranici velkého vápna Vojtěch Jonák a tak jako v minulém zápase povedenou střelou otevřel skóre zápasu. Ale i hosté se dostávali postupně do tempa a v 16. minutě se hráčům Chotěboře podařilo vyrovnat. Po zbytečné ztrátě na vlastní polovině přišel centr ze strany, který útočník trefil přesně k tyči, kam se Kousal stihl pouze ohlédnout. Po půl hodině se po rohovém kopu dostal Tomáš Fencík ke střele z vápna, ale jeho pokus znovu povedeným zákrokem vytáhl hostující gólman. Už to vypadalo, že do kabin se půjde za rozhodnutého stavu, ale v posledních vteřinách zápasu aktivně Jonák vybojoval míč na levé straně a po průniku přihrál na velké vápno Krafkovi. Ten si prvním dotekem perfektně připravil míč a gólovou střelou z otočky ukončil první poločas v poměru 2:1 pro Slavoj.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hostující hráči, kteří během chvíle dvakrát vyzkoušeli pozornost Kousala v brance. Ten byl pokaždé připraven a svými zákroky držel hráče Třeště ve vedení. To se podařilo navýšit v 62. minutě, kdy kapitán Fencík obstřelil z přímého kopu zeď a prudkou střelou k tyči poslal domácí do dvou brankového vedení. O to vzápětí mohli ale přijít, když se ve vápně dostali hosté ke střele, kterou ale neskutečným zákrokem na poslední chvíli vytáhl Kousal na roh. Tento zákrok nejspíše rozhodl o osudu zbývajících minut. Nejprve v 71. minutě Krafka aktivně napadal hostující obranu v čele s brankářem, který jej při odkopu trefil a míč se odrazil dovnitř velkého vápna, kam si Krafka doběhl pro svůj druhý gól v zápase. Hattrick tak visel ve vzduchu a nakonec na něj přece jen došlo, když v 89. minutě dostal Krafka přihrávku do pokutového území a nikým nehlídaný pohotově vstřelil svůj třetí gól v zápase. Po povedeném a hlavně bojovném výkonu dokázali hráči Slavoje dnešního soupeře přehrát a zaslouženě tak zvítězili v poměru 5:1.

trenér Martin Mareš k utkání:

„Za dnešní výkon si všichni hráči zaslouží velkou pochvalu. Do utkání nastoupili odhodlaně, přestože jsme se nedokázali na dnešní utkání sejít. Určitě je tento zápas vzpruhou pro všechny mladší kluky, kteří ukázali, že na dorosteneckou kategorii stačí úplně bez problémů. Do dnešního zápasu nastoupili kluci, kteří se fotbalu věnují pravidelně a chtějí hrát. Bohužel jich je ale málo, do toho máme několik zraněných hráčů a složit tým na každé utkání je tak velký problém. Snad se tato situace brzy změní, protože takto hrát po delší dobu bohužel nelze. Každopádně to ale nic nemění na tom, že ti co pravidelně nastupují, odvádí povedené výkony a na tréninku poctivě pracují.“

několik fotomomentek z objektivu Zuzky Bartuškové naleznete zde.

Branky: 4. Jonák Vojtěch, 45., 71. a 89. Krafka Kurt, 62. Fencík Tomáš – 16. Voda Jakub

Rozhodčí: Babák Martin

ŽK: 0:1

Sestava: Kousal – Novotný, Fencík, Veverka, Němeček – Cína, Jonák, Pátek, Černoch (82. Pokorný) – Daněk, Krafka