Oba brankáři se červenali

Oba brankáři se červenali

TJ Slavoj Pacov – TJ Slavoj Eurotech Třešť/SK Kostelec

2 : 2 (1 : 0)

Hned pětici mladších žáků třešťského Slavoje čekal necelou půlhodinku po skončení utkání starších žáků v Pacově (do kterého se aktivně zapojili) duel se stejným soupeřem za svou věkovou kategorii. V sobotu 15. září 2018 před polednem se do branky hostí postavil Tomáš Gregor, který nahradil nemocného Daniela Kousala. Filip Daňek, jenž odchytal celé utkání za starší žáky, a nutno říci že skvěle, se tentokrát postavil do středu hřiště.

Do utkání vstoupili mnohem lépe domácí mladí fotbalisté. Byli více v pohybu, lépe kombinovali, ale do zakončení se příliš nedostávali. Hosté naopak působili ospalým dojmem. Chyběla chuť se nabízet do kombinace a tak to většinou zkoušeli individuálně. Naráželi však na připravenou obranu domácích a jejich branku tak prakticky neohrozili. To Tomáš Gregor v brance Třeště měl mnohem více práce. Několikrát svůj tým podržel, ale v 18. minutě už kapituloval. Po pěkné kombinační akci se prosadil domácí Šafařík. Ani inkasovaná branka hostující hráče neprobudila, a tak se i ve zbytku první půle víceméně bránili. Ani tlak domácích už nebyl takový a do kabin proto odcházeli hráči za stavu 1:0.

V poločasové přestávce se hostujícímu trenérovi podařilo hráče trochu vyburcovat a zpět na hřiště vyběhli zdravě nažhavení. Z druhého poločasu uběhlo o něco málo více než pět minut, když hosté předvedli nejkrásnější akci utkání. Brankář Tomáš Gregor rozehrál míč na krátko na Filipa Daňka. Ten našel ve středovém kruhu volného Kubu Němečka, který „vymyslel“ přesný pas do uličky mezi obránce domácích. Tam si seběhl David Šťastný a se štěstím překonal Tenkla v brance Pacova. Po té byla hra vyrovnaná bez větších brankových příležitostí. Přesto se skóre ještě dvakrát změnilo. Šest minut před koncem šli domácí do vedení, když gólmanovi Slavoje proklouzla pod tělem slabá střela pacovského Mauera. Tomáš Gregor se po té pořádně červenal. Úplně stejně se v poslední minutě vedlo na druhé straně Tenklovi v brance domácích, když mu mezi rukama propadla střela Filipa Daňka ze středového kruhu, jenž znamenala vyrovnání na konečných 2:2.

trenér Dušan Surán k utkání:

„První poločas byl z naší strany špatný. Chyběl pohyb, důraz, kombinace, prostě všechno. Ve druhém dějství už to bylo lepší. Brzy se nám podařilo vyrovnat a mohli jsme jít i do vedení. Bohužel jsme v závěru nešťastně inkasovali, ale i to k fotbalu patří. Chybují i hráči či brankáři v Lize mistrů. Naštěstí chybovali i domácí, a tak utkání skončilo spravedlivou remízou.“

Branky: 18. Šafařík David, 54. Mauer Tomáš – 37. Šťastný David, 60. Daněk Filip

Rozhodčí: Burza Milan

Sestava: Gregor Tomáš – Němeček Jakub, Novotný Adam, Cína Martin  – Košťál Filip, Komín Jakub, Šťastný David, Pop David – Daněk Filip – střídali hokejově:  Gregorová Kateřina, Košťálová Kateřina, Kříž Vojtěch a Franta Tobiáš