Šebesta Jakub : Sedláček Tomáš 2:2

Šebesta Jakub : Sedláček Tomáš 2:2

TJ Slavoj Třešť Třešť „B“ – TJ Jiskra Dobronín B

2 : 2 (2 : 0)

4. kolo Okresního přeboru Jihlavska svedlo v sobotu dohromady B-týmy klubů, jejichž Áčka se pravidelně potkávají v I.A třídě Kraje Vysočina skupině A (letos to bude 14. října v 15:00 hod. na hřišti v Třešti). Do letošního ročníku vstoupili lépe hosté z Dobronína a po třech kolech mají na svém kontě dvě vítěství a jedinou porážku s celkovým skóre 14:3, přesto byla mírným favoritem domácí rezerva Slavoje, neboť předchozí dva vzájemné duely v předminulém soutěžním ročníku III. třídy Jihlavska ovládla rozdílem třídy.

V souboji rezerv chtěl hostující celek vrátit dvě porážky v řadě s celkovým skóre 1:16 a proto na domácí Slavoj nastoupil ve velkém stylu. Domácí mají velké problémy se začátky utkání a ve třetí minutě mohla dobronínská stár Sedláček poslat svůj tým do vedení. Proti byl Šebesta v brance. Domácí pak po pěkně kolmici vyslali na steč Lupače a ten se nemýlil. Poté se do brejku a samostatného úniku dostal Herkner. Hostům se ho podařilo zastavit jen pomocí drsného faulu, po kterém zcela zaslouženě následovala červená karta pro hostujícího obránce a předčasný odchod pod sprchy. To běžela 21. minuta. Domácí ještě do poločasu přidali jednu branku díky Herknerovi, který bohužel musel vystřídat kvůli svalovému zranění ještě z červeného souboje. Hosté pak měli ještě jednu šanci snížit, ale prozatím Sedláček na Šebestu recept nenašel.

To se mu podařilo hned zkraje druhého poločasu, kdy po standardní situaci tečoval míč mimo dosah Šebesty. Hosté se zatáhli a na hrotu zůstával jen běžec Sedláček, který ač sám, zle zatápěl hned trojici třešťských obránců. Navíc přišla na straně hostů další červená karta (tentokrát za řeči) a zdálo se, že domácí zasypou bránu Dobronína jednou střelou za druhou. Opak však byl pravdu. Byl to znovu Dobronín, kdo se dostal do další tutové šance, ale Šebesta Sedláčka opět vychytal. Bohužel tentýž hráč dostal v 72. minutě další možnost a tentokrát oběhl všechny včetně vyběhnuvšího Šebesty a zasunul do prázdné brány. Domácí Slavoj se dostal do jediné větší šance, kterou ale zazdil střídající Mikeš. Pro Dobronín byl bod výhrou, pro domácí obrovskou ztrátou už v tak dost vyrovnané tabulce. Hráči Benfici se z toho musejí hodně rychle otřepat a do Luk, kde se jim většinou daří, si jet pro tři body. Bohužel již teď je jasné, že někteří hráči budou chybět, tak uvidíme jak si s tím trenér Stanislav Petr poradí a jaká jedenáctka vlastně v Lukách vyběhne na hřiště.

Branky: 12. Lupač Lukáš, 24. Herkner Petr – 48. a 72. Sedláček Tomáš

Rozhodčí: Surán Vlastimil – Žaloudek Marek, Křížová Adriana

ŽK: 1:2

ČK: 0:2 (Hlávka, Petruš)

Sestava: Šebesta – Novák, Kubala (K), Lašan, Doležal – Pittner, Lovětínský, Herkner (46. Mikeš), Lupač – Švejda (65.Vrátil), Vondrák