Byl to zápas!

Byl to zápas!

SK Rohozná – TJ Slavoj Eurotech Třešť C

3 : 1 (2 : 0)

V sobotu 28. dubna čekalo třesťský Celtic v rámci 11. kola IV. třídy Pelhřimovska utkání na hřišti v Rohozné. Už před začátkem utkání bylo všem jasné, že získat dnes nějaké body nebude vůbec jednoduché. Vždyť čtvrt hodiny před začátkem utkání se hosté sešli v kabině pouze v 10, neboť poslední člen sestavy se zdržel na cestě (asi chybná navigace – pozn. redakce). Naštěstí rovněž domácí nebyli v plném počtu a tak bylo utkání, alespoň v tomto ohledu, vyrovnané.

Začátek utkání měl být příznivější pro tým z Třeště, neboť opozdilec na poslední chvíli dorazil, zatímco domácí ještě na 11. hráče sestavy čekali. Opak byl ale pravdou. Vstup do utkání se povedl lépe hráčům Rohozné, když dokázali dokonale zaskočit obranu hostí v čele s brankářem Jindrou Jindřichem. Tomu totiž domácí útočník Rieger nasadil výstavní housle, na které dlouhodobá stálice v brance Celticu jen tak nezapomene. Když se pak Celtic začal dostávat do hry, byli už domácí v plném počtu a tak útočná snaha třešťských matadorů většinou narážela na zformovanou a neprostupnou obranu. Hráči Rohozné osobní souboje před vlastním pokutovým územím dosti nevybíravě dohrávali, což přineslo několik slibných příležitostí ze standardních situací, které ovšem hosté proměnit nedokázali. A tak přišel opět Rieger, který trestal na druhé straně, když využil jeden z brejků. Do kabin tak hosté odcházeli z dvoubrankovým mankem.

Do druhé půle vstoupili hráči Celticu aktivně. Zkoušeli kombinovat, ale scházel jim větší pohyb a přesná přihrávka. Zatímco domácí hrozili z brejků, hosté ohrožovali branku soupeře po volných kopech od rohového praporku. Hra na dvě útočné věže v podobě Romana Bartuška a Honzy Janáka, ale ovoce nepřinesla. Musel přijít Milan Hochman, který si po rohu našel míč a snad i chtěně ho nasměroval na Míru Jelínka. Ten už se svými zkušenostmi (a zády k bráně) neměl problém usměrnit míč za záda Jílka. Snížení na rozdíl jediné branky vlilo hostům čerstvou krev do žil. Bohužel pro ně to netrvalo dlouho a hosté si svůj dvougólový náskok vzali zpět. Po nedorozumění v zadních řadách Třeště si nikým nehlídaný Štrobl vyskočil pro míč a nekompromisní hlavičkou k tyči nedal Jindřichovi sebemenší šanci. Poté už se síly k vyrovnání či obratu hledaly jen velice těžce. Celtic sice nic nevzdával, ale domácí už si vítězství svou bojovností pohlídali.

Branky: 2. a 27. Rieger Robert, 61. Štrobl Michal – 55. Jelínek Miroslav

Rozhodčí: Babák Martin

Sestava: Jindřich Jindřich – Růžička Zbyněk, Bartušek Stanislav, Rod Lukáš, Nechvátal Jiří – Novák Jaroslav, Jelínek Miroslav, Hochman Milan, Mezera Petr – Janák Jan, Bartušek Roman