Jubilejní derby ovládli příznivci letenských

Jubilejní derby ovládli příznivci letenských

Již podesáté se o silvestrovském dopoledni sešli příznivci nejslavnějších pražských S z řad současných či nedávných fotbalistů Slavoje na hřišti s umělým povrchem v Barvířské ulici, aby změřili své síly. 

I tentokrát došlo v sestavě obou celků k několika změnám. Do sestavy fanoušků hráčů z Edenu se po roční přestávce vrátili např. Petr Páral, Luboš Widerlechner či Jan Kříž, naopak chyběl rychlonohý Michal Lacina. Zatímco sestava „sešívaných“ byla známa již několik dní předem, „letenští“ hrající pod taktovkou trenéra Strammacioniho (Libor Nosek) tu svou do poslední chvíle tajili. V rudém dresu se nakonec na hřišti ani tentokrát neukázal Tomáš Veselý, chyběl rovněž důrazný Lukáš Lupač a pouze v civilu přihlížel klání Zdeněk Derganz. Po roční přestávce se ale do sestavy vrátili Jirka Nechvátal či Michal Vondrák a objevilo se hned několik nových tváří. Poprvé si atmosféru derby přímo na hrací ploše vyzkoušel dorostenec Michal Kříž. Nejvýraznější posilou se však ukázal příbramský Vojta Hron.

Utkání řídila osvědčená dvojice rozhodčích Libor Pěnička a „baníkovský“ Jiří Gutwald, který se tradičně představil v barvách svého oblíbeného klubu. Samotné fotbalové klání se tentokrát obešlo bez výraznějších excesů, a tudíž ani jeden z arbitrů nemusel ze své kapsy vytáhnout červenou kartu. Rivalita obou celků je obecně známá, ale pravdou je, že zápas se odehrál v přátelské atmosféře a vše, co bylo na hrací ploše k vidění, mělo za cíl pobavit zúčastněné a hlavně přihlížející diváky, kterých si našla cestu do Barvířské ulice necelá stovka. Sešívaní se brzy dostali do vedení a v průběhu první půle si vytvořili tříbrankový náskok (4:1). Po krátké pauze a výměně stran to naopak byli „letenští“, kteří diktovali tempo hry a vývoj utkání dokázali otočit ve svůj prospěch.

Potřetí v desetileté historie tohoto klání se tak hráči Sparty Třešť mohli radovat z vítězství (tentokrát 8:5). Přestože fanoušci týmu z Edenu zvítězili pouze v premiérovém měření sil, ani oni neodcházeli ze hřiště smutní. Se svými soupeři si přátelsky podali ruce, společně se vyfotografovali a popřáli přihlížejícím divákům vše nejlepší do nového roku. Zároveň slíbili, že se za rok opět sejdou, aby načali druhou desítku silvestrovských derby.

Fotogalerii z jubilejního 10. silvestrovského derby objektivem Gabriely Novákové najdete na zde.