Benjamínci v dresu Slavoje byli opět vidět

Benjamínci v dresu Slavoje byli opět vidět

TJ Velký Beranov 1975 – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 4 (0 : 2)

Naposledy v podzimní části soutěže vyjížděli mladší žáci společně se svými staršími spoluhráči na hřiště soupeře. V sobotu 21. října 2017 ráno se představili na hřišti Velkého Beranova. Stejně jako v předchozích utkáních i tentokrát dostali v dresu Slavoje příležitost mladí fotbalisté a fotbalistky ze starší přípravky a opět si vedli na výbornou.

První poločas otevřel svým odvážným průnikem právě jeden z mladíků v třešťských barvách Tobias Dolejší. Obešel dva protihráče a když se chystal ke střele, byl jedním z nich zezadu podražen. Pokutový kop však hosté zahráli v rozporu s pravidly a tak branka nebyla uznána. Asi nejhezčí akci prvního poločasu předvedli mladí fotbalisté Slavoje v 19. minutě. Adam Novotný poslal do uličky míč nabíhajícímu benjamínkovi Matěji Svobodovi, který nic neuspěchal, počkal na nabíhajícího spoluhráče Davida Šťastného a před odkrytou branku mu poslal milimetrovou přihrávku 0:1. O necelé dvě minuty později se do míče odvráceného domácí obranou opřel z dálky Jakub Komín a jeho projektil zapadl přesně k tyči.

Po změně stran se dlouhou dobu hrálo pouze ve středu hřiště a žádný z týmů se nedokázal více prosadit. To se povedlo až po dvanácti minutách druhé půle domácímu Hažmukovi, který využil zaváhání hostující obrany a Filip Daněk v brance Slavoje byl proti jeho střele bezmocný. Kontaktní branka probudila hostující hráče a ti se začali více tlačit před branku soupeře Skóre se ale měnilo až úplném závěru utkání. Nejprve se dvě minuty před koncem podruhé v zápase prosadil před brankou Beranova David Šťastný a v závěrečné minutě pečetili skóre kapitán Slavoje Ondřej Pátek a za domácí celek se rovněž podruhé trefil Hažmuka.

Branky: 42. a 60. Hažmuka Tomáš – 19. a 58. Šťastný David, 20. Komín Jakub, 60. Pátek Ondřej

Rozhodčí: Havlín Martin

Sestava: Daněk Filip – Cína Martin, Novotný Adam, Gregor Tomáš – Šebelová Adriana, Pátek Ondřej, Komín Jakub, Němeček Jakub- Šťastný David, – střídali: Melichar Jiří, Svoboda Matěj, Dolejší Tobias, Gregorová Kateřina a Melichar Lukáš