Na šance se nehraje!

Na šance se nehraje!

TJ Slavoj Eurotech Třešť – Slavoj Polná

2 : 2 (1 : 1)

V sobotu 9. září 2017 se naši dorostenci poprvé v této sezóně představili na domácí půdě. Kromě vykartovaného Pöndla se sešli prakticky v nejsilnější sestavě a tak byla i lavička přeplněná k prasknutí. Před duelem se svým jmenovcem z Polné tak nikdo z domácích hráčů a fanoušků neočekával nic jiného než plný bodový zisk.

Od prvních minut se hrál na hřišti velice aktivní fotbal. Třešť dokázala naplno využít rozměry svého letiště, a tak měla mírnou převahu. Přesto to byli hosté, kdo udělal první krok na cestě pro tři body. V 10. minutě zahrával Voráč rohový kop a míč z jeho kopačky si nikým netečován našel cestu do sítě za zády nešťastného Vondrušky. Domácí pak sice byli chvíli zaskočeni, ale nadále pokračovali ve svoji hře. Bohužel bez úspěchu. Udeřilo tedy opět na druhé straně. Po přímém kopu si na míč naskočil nikým neobsazený Koumar a rázem to bylo 0:2. To už vypadalo zle. Třešť přesto neztrácela hlavu a vyvinula ještě větší tlak na soupeřovu branku. Jejich snaha a střelecké pokusy přinesly své ovoce ve 29. minutě, když střelu Jirky Fencíka tečoval obránce hostí do protipohybu brankáře. Svěřenci trenéra Derganze se i nadále tlačili do zakončení a svou šanci si vytvořil prakticky každý z útočících hráčů domácích. Do poločasové přestávky už se ale žádný z nich gólově neprosadil.

Po změně stran to byla opět Třešť, kdo byl aktivnější. Zatlačila soupeře a hnala se za vyrovnáním. Po několika spálených šancích se k míči dostal Kantor a přesnou střelou rozvlnil síť za zády Mezery. Domácí pak ještě chvíli pokračovali v tlaku, ale následně přišlo uklidnění a hluché místo. To vycítili i oba trenéři a tak se (s větším či menším úspěchem) pokoušeli oživit hru střídáními. Čerstvé síly do hry přinesly nový náboj, ale ani na jedné straně to nevedlo k soustavnějšímu tlaku, ale spíše k ojedinělým příležitostem. Z nich za zmínku stojí třeba tyčka, kterou trefil hostující útočník, nebo například několik střeleckých pokusů ze slibné vzdálenosti od Jirky Kříže a Martina Kantora, které se však nevešly mezi tři tyče. K závěrečnému tlaku zavelel Slavoj v poslední čtvrthodince. Na soupeře tlačil a vytvářel si jednu vyloženou šanci za druhou. Nejprve na zlatém podnose připravil Hartlovi míč Kantor. Ten však netrefil míč ideálně a pomalou plazivku dokázal z prázdné brány vystřelit obránce. Za několik chvílí mohl stejný hráč spolu s Mezerou nechat zapomenout své první zaváhání, ale ani natřikrát nedokázali dva obránce, co za svého brankáře zaskočili prostřelit. Když se pak v závěru nedokázali prosadit ani hosté, rozešli se oba celky ze spodních příček tabulky smírně.

Branky: 29. Fencík Jiří, 52. Kantor Martin – 10. Voráč Daniel, 23. Koumar Filip

Rozhodčí: Jílek Lukáš

ŽK.: 0:1

Sestava: Vondruška – Sáblík (75. Hartl), Novotný, Bečica, Kubát (77. Doležal) – Budíček (80. Kříž Michal), Fencík Tomáš, Kříž Matyáš (55. Rod), Kříž Jiří, Kantor – Fencík Jiří (65. Mezera)