Na hřišti lídra bojovali

Na hřišti lídra bojovali

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj Třešť

4 : 1 (3 : 1)

Potřetí v řadě na hřišti soupeře se žákovské týmy Slavoje představili o minulém víkendu. V sobotu 28. dubna odehráli utkání 14. kola I. třídy žáků na stadionu Vlasty Buriana v Kamenici nad Lipou. I když vlastně to bylo v jeho těsném sousedství, na vedlejším hřišti s umělým povrchem. Malí fotbalisté domácího Slovanu v letošní sezóně ještě nepoznali hořkost porážky, a tak na mladší žáky Třeště, jež se nachází na opačném pólu tabulky čekal přetěžký úkol.

Na první branku v síti hostujícího celku nemusela početná enkláva domácích fanoušků, především z řad starších spoluhráčů, sourozenců či rodičů, čekat příliš dlouho. Už ve 4. minutě se po dobře zahraném rohovém kopu prosadil hlavou domácí Houška. O chvíli později zahrozili malí Slavojáci. Erik Sebastián Kubů vybojoval míč a tvrdou střelou vyzkoušel domácího gólmana. Ten dokázal míč vyrazit, ale Maty Toth z levého křídla jej nedokázal usměrnit do odkryté branky. Ve 14. minutě zahrávali domácí přímý volný kop, za kterým se Alex Haberl v brance Slavoje pouze otočil. Mohl tak sledovat, jak se míč odrazil od spojnice břevna a tyčky. V 17. minutě zahrávali hosté rohový kop a jeho exekutor Matyáš Toth jej zakroutil tak dokonale, až míč k překvapení všech skončil v síti. Nerozhodný stav vydržel až do 27. minuty. Heřmánek využil chybu v rozehrávce a vrátil hráčům domácího Slovanu vedení. O pár minut později se po několika odrazech míč dostal k Houškovi a ten tvrdou střelou prostřelil gólmana hostí. Poslední pětiminutovka patřila Slavoji. Bohužel obrovská šance Erika Sebastiána Kubů, ani střela Peti Biskupa brankou neskončily.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe mladší žáci domácího Slovanu a na pěknou řádku minut se usadili na polovině soupeře. Tlak na hostující branku vyústil v další přesnou střelu do sítě Slavoje. Postaral se o ní Heřmánek, který touto brankou vyrovnal skóre se svým spoluhráčem. malým fotbalistům hostujícího Slavoje postupně docházely síly a ve druhé půli už se (s jedinou výjimkou v závěru) žádnou vážnější příležitost nevypracovali. V 53. minutě předvedl mimořádnou individuální kvalitu domácí brankář Pícka. Na vlastní polovině si zpracoval dlouhý míč za obranu, individuálně prošel středem hřiště přes několik bránících hráčů až před branku Slavoje, ale tváří v tvář svému kolegovi z hostujícího celku, poslal míč těsně vedle. Tečku za utkáním udělali v poslední minutě hráči Slavoje. Nejprve z přímého volného kopu poslal Peťa Biskup míč přímo do tyče, a jeho spoluhráč Matěj Kubů pak z dorážky mířil mimo tři tyče. 

Souboj prvního celku z posledním skončil vítězstvím prvně jmenovaného 4:1, přesto si malí Slavojáci rozhodně zaslouží pochvalu za bojovnost a obětavost.

Díky technologii automatické kamery Veo, kterou v Kamenici nad Lipou používají, se můžete na záznam s utkání podívat i Vy zde.

Branky: 4. a 30. Houška Robin, 27. a 40. Heřmánek Adam – 17. Toth Matyáš

Rozhodčí: Burza Milan

ŽK: bez karet

Sestava: Haberl – Pavlíček, Šprincl, Mareš – Kušta, Biskup, Toth, Kubů E. S. – Kubů M. – střídali hokejově: Bukvajová, Kubů Š., Skála, Mitiska, Nerad