Keson na Červa a Šaly do sítě

Keson na Červa a Šaly do sítě

TJ Slovan Kamenice nad Lipou – TJ Slavoj Třešť

1 : 2 (0 : 1)

V sobotu 28. dubna 2024 necelou půlhodinku před polednem nastoupili ke svému dalšímu soutěžnímu utkání na hřišti v Kamenici nad Lipou také starší žáci třešťského Slavoje. Domácí oddíl před touto sezónou zcela zrekonstruoval hřiště a dodavatelská firma požaduje snížit jeho zátěž na minimum. Z tohoto důvodu se většina mládežnických utkání odehrává na vedlejším hřišti s umělou trávou. Bohužel o této skutečnosti zapomněli domácí funkcionáři informovat vedoucího mužstva či trenéra hostí. Někteří starší žáci Slavoje si na utkání vzali kopačky s kovovými kolíky, a tak se po dohodě se správcem areálu duel této kategorie odehrál na hlavní travnaté ploše, tedy přímo na stadionu Vlasty Buriana.

Hned v úvodu utkání předvedli hosté pěknou narážečku. Adam Červený si narazil míč s Lukym Noskem obešel obránce a dostal se až před soupeřova gólmana. Ten sice dokázal jeho střelecký pokus vyrazit, ale Červ si opět míč zpracoval, obešel ležícího brankáře a uklidil jej do odkryté branky. Na světelné tabuli tou dobou svítila teprve druhá minuta. O pět minut později se poprvé do zakončení dostali také mladí fotbalisté Slovanu. Po pěkné akci však zakončoval domácí útočník pouze do břevna branky střežené Hynkem Šprinclem. V polovině první půle hned dvakrát po sobě utekl po prvém křídle Vojta Kříž. V prvním případě poslal centr před branku, ale žádný z nabíhajících spoluhráčů jej nedokázal usměrnit za záda Jůzy. Ve druhém případě se rozhodl zakončit na zadní tyč, ale jeho dobře mířenou střelu dokázal gólman Slovanu vytlačit na rohový kop. Pět minut před přestávkou se na druhé straně řítil sám na Hyňu z levého křídla domácí hráč. Brankář Slavoje však zachoval chladnou hlavu, počkal si a střelecký pokus vyrazil na rohový kop. I z něj sice domácí zahrozili, ale Dave Hink za svého gólmana zaskočil a odklidil míč do bezpečí.

Po změně stran musel trenér Slavoje udělat nečekanou změnu v sestavě. Kvůli nevolnosti nahradil Hyňu Šprincla v brance Vojta Kříž. A byl to právě on, kdo měl v úvodu druhého poločasu více práce. Na druhé straně se hned dvakrát podařilo do šestnáctky soupeře proniknout Adamovi Červenému. Po každé však ne zcela vlastní vinou upadl, ale píšťalka sudího zůstala němá. A protože ani VAR neintervenoval 😀 😀 😀 , penalta se ani v jednom případě nekopala. Na světelné tabuli stále svítilo 0:1 a domácí se tlačili za vyrovnáním. To se jim povedlo v 65. minutě, kdy si z obrany Slavoje udělal kužely Podhradský a střelou na zadní tyč srovnal vývoj utkání. Patnáct minut před koncem měli obrovskou šanci strhnout vedení na svou stranu hosté. Po průniku Adama Červeného zakončoval do odkryté branky na zadní tyči číhající Adam Šalanda. Jůza v brance Slovanu se však rychle přesunul a Šalyho pokus dokázal zlikvidovat. Stejná dvojice si útočnou akci zopakovala v úplném závěru. Luky (Keson) Nosek vysunul Červa po pravém křídle, ten míč zatáhl do pokutového území až k brankové čáře a našel pod sebou volného Šalyho 1:2. Prakticky vzápětí hlavní rozhodčí Burza duel sousedů v tabulce ukončil.  

Branky: 65. Podhradský Tobiáš – 2. Červený Adam, 79. Šalanda Adam

Rozhodčí: Burza Milan

ŽK: bez karet

Sestava: Šprincl (41 Kříž) – Polák, Žádný, Hink, Lysý – Šalanda, Červený, Nosek, Kubů E. S. – Kříž (41. Biskup), Rodek – střídali hokejově: Biskup, Toth