„Čas se nám krátí!“

„Čas se nám krátí!“

TJ Sokol Rozsochatec – TJ Slavoj Třešť

4 : 1 (2 : 0)

V neděli 28. dubna se v rámci 21. kola I. A třídy sk. A představili Muži A na hřišti v Rozsochatci. Ještě před víkendem bylo všem jasné, že zabojovat o nějaké body bude těžké. V celé sezóně je zde uhrály jen 3 týmy a dva z nich stojí na první a druhé příčce průběžné tabulky. Přičtěte k tomu, že A tým nemohl počítat s brankářskou jedničkou Růžičkou a bylo zaděláno na těžkou bitvu.

Od úvodu zápasu se hrálo především na středu hřiště. Časté ztráty způsobily kouskování hry a ani jeden z celků si nevytvořil vážnou šanci. První vážnější zákrok si tak Vondruška připsal až v 10. minutě, kdy po standardní situaci mířil hráč Sokola přímo do jeho náručí. O tři minuty později vyrazil další střelu, ale nejrychleji reagoval Bílek, který tak jen dorážel do prázdné branky. Další branka přišla po neshodě v hostující obraně po dlouhém nákopu v 24. minutě. O pár minut později mohlo být pro hosty ještě hůře, když po další dorážce zazvonilo břevno Vondruškovi brány. V 31. minutě pak po řadě odrazů vyplaval domácí útočník za obranou, naštěstí ho však v závěru šance trochu rozhodil Míra Svoboda a vybíhající Vondruška jeho pokus zlikvidoval. V 38. minutě Kurt Krafta pelášil vstříc domácí bráně, přehodil pro sebe vybíhajícího brankáře, ale ve střele mu nedovoleně zabránil vracející se Halák. Standardní situaci ale hosté nevyužili. V závěru první půle střílel z otočky Šimek, ale mezi tři tyče se netrefil.

Druhá půle pokračovala v podobném duchu jako ta první – boj na středu hřiště, časté ztráty a dlouhé míče do soubojů. V 49. minutě si Třešť několikrát pěkně vyměnila míč okolo vápna, ale centr do ohně byl nakonec zblokován na rohový kop. Ten z tečí prošel na zdaní tyč, kde ho vybojoval a stříleně vracel do vápna Míra Svoboda. Ze skrumáže těl se však míč odrazil pryč. V 53. minutě vyhrál souboj po centru do vápna Krafka, přímo pro nabíhajícího Adama Novotného, který jej uklidil kolem vybíhajícího Peňáze na zadní tyč. V 55. minutě však po standardní situaci mířil přesně Halák a navrátil domácím dvoubrankové vedení. Na druhé straně hřiště si našel po centu z přímého volného kopu míč ve vápně osamocený Michal Tausch. Jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. Hra se najednou přelévala ze strany na stranu a oběma týmům chyběla jen přesnost či štěstí v koncovce. V 62. minutě pak po sérii odrazů jeden z domácích hráčů spíše na náhodu poslal míč naslepo za obranu. Kulhající (po důrazném dostoupení od útočníka domácích o chvíli dříve) brankář hostí byl v souboji o něco později a dobíhající útočník si kolem něj stihl píchnout míč. Hl. rozhodčí Kůrka tak neměl na výběr a musel ukázat na značku pokutového kopu. Při samotné exekuci pak strážce svatyně Slavoje sice vystihl stranu, ale na přesně umístěný pokus o chloupek nedosáhl. Hosté byli nadále aktivnější, ale ani oni ani domácí už branku nevstřelili, a tak hráči Sokola opět potvrdili, že do Rozsochatce se pro body nejezdí.

trenér Ondřej Lacina k utkání: 

„Dnešní zápas nám opět ukázal těžkou realitu, která nás zužuje od samotného začátku soutěže a to jsou především hrubé chyby na naší straně, které vedou k obdrženým gólům. Opět jsme úvodní dva góly soupeři nabídli sami nedůsledností a podceněním dané situace, a soupeře jsme tak dostali opět naprosto jednoduše jak se říká na koně. Za stavu 0:2 jsme to ale stále nevzdávali, podařilo se nám snížit na 1:2. Bohužel soupeř vzápětí trefil parádně standardku zpoza vápna, čím opět dostal zápas pod svoji kontrolu. Poté následoval ještě opět po zmatcích v naší defenzivě pokutový kop, který soupeř suverénně proměnil. Výsledkově pro nás zápas opět skončil fiaskem. Bohužel se nedokážeme z chyb poučit, zápas co zápas to soupeři sami až moc ulehčujeme. Pokud ještě chceme reálně pomýšlet na záchranu, takto to dál nejde! Čas se nám krátí, ale samozřejmě nic nevzdáváme!“

Branky: 13. Bílek Jakub, 24. a 63. (p.k.) Venc Martin, 55. Halák Vít – 53. Novotný Adam

Rozhodčí: Kůrka Jaroslav – Doskočil Pavel, Cirhan Miloš

ŽK: 1:4

Sestava: Vondruška – Kubát (56. Jonák), Svoboda J., Fencík, Tausch – Šimek, Mareš (82. Gregor), Novotný A. (71 Budíček), Rod, Borovský –  Krafka