Chyběla jen hlava

Chyběla jen hlava

TJ Slavoj Třešť B – SK BUWOL METAL Luka nad Jihlavou B

4 : 2 (3 : 1)

V sobotu 27. dubna se v Třešti od 16:00 konal souboj rezerv, když Benfica přivítala soupeře z Luk nad Jihlavou. Zdánlivě nekonečná marodka Slavoje se ještě rozrostla, a tak to bylo opět o tom, koho dokáže Pavel Kubala sehnat. Kromě dvou hráčů A týmu (Vojtěch Jonák, David Vondruška), tak do zápasu zasáhli postupně i dorostenci Adam Novotný, Lukáš Kříž, Lukáš Jelínek, Tomáš Gregor a celý zápas pak odchytal Filip Daněk.

Od začátku utkání to byla Benfica, kdo byl aktivnější. Hosté především dobře bránili a aktivním pohybem hlídali nabízející se hráče. Po zisku míče se snažili hrozit z rychlých protiútoků. Už v 8. minutě však hráči BUWOL METALu vytvořili první hrubku. Po zákroku na Petra Herknera ve vápně sice hl. rozhodčí Zsihovics chvíli zaváhal, ale nakonec stejně odpískal pokutový kop, který matador Dušan Lovětínský z přehledem proměnil. Ve 24. minutě to byl opět Petr Herkner, kdo se po míči za obranu řítil sám na Kanswohla v hostující bráně. Bek Luk však zatáhl na poslední chvíli za záchranou brzdu, vysloužil si tak žlutou kartu, a nabídl Benfice druhý pokutový kop. Ten opět s přehledem proměnil Dušan Lovětínský. Vzápětí přišli ke slovu hosté, když se po pěkné kombinaci prosadil Horáček. Středopolař Slavoje však ještě neřekl své poslední slovo a ve 42. minutě ze střední vzdálenosti uklidil míč tak přesně, že Kanswohl se pouze ohlédl.

Druhou půli odšpuntovali hráči BUWOL METALu vysokým tlakem. Najednou to byli oni, kdo zatlačil Slavoj k bránění. Domácím postupně ubývaly síly i pohyb, na což hrající trenér Pavel Kubala reagoval vysláním mladých pušek z dorostu. Ještě předtím však dokázala Luka po standardní situaci snížit, opět zásluhou Horáčka, na rozdíl jediné branky. Zároveň však chvíli na to přišla zásadní změna. Hájek si vysloužil druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch. To spolu s již zmíněnými střídáními pomohlo Benfice vrátit se do zápasu. V 65. minutě se počtvrté prosadil Dušan Lovětínský, když rohový kop z jeho kopačky prošel skrz chumel na přední tyči netečován až do branky. K tomu, aby se tak matador Benificy prosadil snad z každé situace už mu chyběla jen hlavička. I když si oba celky vytvořily ještě několik brankových příležitostí, žádná již brankou neskončila, a Slavoj si tak po výhře 4:2 připsal další 3 body. 

Příští víkend je kvůli lichému počtu účastníků OP Jihlavska čeká volno a na další zápas si tak musí Benfica počkat do 12. května, kdy na domácí půdě od 16:30 přivítá Stonařov.

Branky: 8. (p.k.), 24. (p.k.), 42. a 65. Lovětínský Dušan – 27. a 50. Horáček Daniel

Rozhodčí: Zsihovics Tomáš – Němeček Jakub

ŽK: 1:3

ČK: 0:1

Sestava: Daněk F. – Lupač, Novotný A. , Kříž J., Vondruška (55. Kříž L.) –  Jonák (60. Němeček), Pittner, Lovětínský D. (84. Kubala), Lašan (71. Jelínek) – Herkner, Šebela (55. Gregor)