Létající trenéři na hřišti v Třešti

Létající trenéři na hřišti v Třešti

V úterý 13. září 2016 v 17:00 hod. přistál ve fotbalovém areálu v Třešti „Létající tým trenérů“ ve složení Stanislav Duben (trenér mládeže KFS Vysočina), Vlastimil Savi (trenér Sportovní střediska mládeže FC Slovan Havlíčkův Brod) a Jonatán Hána (trenér U13 – mladší žáci FC Vysočina Jihlava).

A co že to vlastně jsou ti „Létající trenéři“? Je to projekt pro rozvoj práce s mládeží, který Fotbalová asociace ČR (FAČR) nastartovala v průběhu ME ve fotbale v Polsku a na Ukrajině, tedy v roce 2012.  Právě v průběhu EURA 2012 proběhly první semináře s vybranými trenéry mládeže z celé ČR. Z každého kraje se zúčastnilo 4-6 vybraných trenérů, kteří se starají o děti ve velkých či menších klubech a dělají to tak dobře, že byli osloveni ke spolupráci. Na semináři byl diskutován a nastaven směr, kterým by se měl ubírat trénink a výchova malých fotbalistů. Jde především o zaměření na přípravkové kategorie a pomoc je tedy nabízena primárně trenérům přípravek. Pokud o projektu chcete zjistit více, nebo chcete „Tým létajících trenérů“ pozvat k Vám, podívejte se na https://trenink.fotbal.cz/letajici-tymy-treneru/p42.

Létající trenéři nám, kteří se ve Slavoji staráme o mládež, předvedli za účasti našich malých svěřenců ukázkový trénink pro mladší přípravku, starší přípravku a mladší žáky. Ukázali nám nová tréninková cvičení a předvedli, jak by měl vypadat přístup trenéra k dětem.

Po praktické tréninkové jednotce následovala beseda. Dostali jsme od trenérů informace, které získali na seminářích a vyšších trenérských licencích, zahraničních stážích a mohli jsme s nimi probrat problematiku tréninku mládeže a mnoho dalšího.

„Létajícím trenérům“ děkují trenéři mládeže Slavoje Třešť Pavel Kubala,
Pavel Svoboda, Jan Široký, Josef Randa, Jaroslav Kříž, Dušan Surán, Jiří Gregor a Jiří Nechvátal.