Trenéra potěšila pouze první půle

Trenéra potěšila pouze první půle

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SK Telč

8 : 0 (6 : 0)

V sobotu 10. června 2017, v předposledním soutěžním kole Krajského přeboru dorostu, přivítali mladí fotbalisté Slavoje na domácím hřišti nesmiřitelné rivaly z Telče. Zatímco domácí díky remíze z minulého kola v Kamenici nad Lipou (psali jsme zde) s jistotou v soutěži setrvají, hosté se drží jen těsně nad sestupovými pozicemi. Pokud nechtěli vše vsadit na jedinou kartu – porazit v posledním kole prozatím první sestupující Náměšť, museli v tomto utkání naplno bodovat.

Od prvních minut nasadili domácí dost vysoké tempo a soupeře zatlačili do hluboké defenzívy. Na svojí polovinu hřiště jej téměř nepustili a jeho poněkud zaskočenou obranou se překvapivě snadno dostávali až k zakončení. Už ve 3. minutě tak otevřel účet utkání Rod, když po rohovém kopu ze zadní tyče uklidil pravačkou míč za záda Tripala. Než se Telč stačila vzpamatovat, inkasovala podruhé, tentokrát z kopačky Pöndla. Poté se sice skóre zápasu chvíli neměnilo, ale pořád hrál na hřišti prakticky pouze jeden tým. Nikdo se tak nemohl divit, když zhruba po půlhodině hry v rozmezí jedenácti minut inkasoval hostující SK hned čtyřikrát. 

Jelikož do kabin odcházeli mladí dorostenci Slavoje z rozhodujícím náskokem, měla být druhá půlka spíše exhibiční. Opak byl však pravdou. Třešť i nadále jasně na hřišti dominovala, celkový dojem ale kazili individuální chyby a nenasytnost některých hráčů. Díky těmto chybám se hosté několikrát dostali na dostřel domácí branky. Naštěstí obrana v čele s gólmanem Vondruškou dokázala všechny hrozby eliminovat a udržet tak pro Slavoj čisté konto. Ačkoli fanoušci křičeli :“Deset, deset, …„, vepředu se v průběhu druhé půle dokázali prosadit pouze Budíček a Kantor, kteří tak uzavřeli účet utkání na konečných 8:0. Dorostenci se tak v posledním domácím zápase této sezóny rozloučili s publikem pěknou nadílkou.

Trenér Zdeněk Derganz k utkání:

„Dnes musím kluky pochválit především za první půli. Předvedli pěkné kombinace a hru. Druhý poločas mě však trošku zamrzel. Místo toho abychom se bavili fotbalem a pokračovali v pohledné hře, jsme se mnohdy všichni hnali do útoku za brankou, ale dojít si pro míč nikdo nechtěl. Vím, že poslední utkání bude o něčem jiném. Byl bych však rád, kdyby hoši předvedli takovou bojovnost a chuť po vítězství, jakou předvádějí doma. Porazit suverénního lídra ze Speřic by totiž byl krasný závěr sezóny“

Branky: 3. a 30. Rod Tomáš, 5. a 27. Pöndl Ivo, 35. a 60. Kantor Martin, 38. Feit Daniel (vl.), 53. Budíček Ondřej

Sestava: Vondruška – Budíček, Novotný, Bečica (74. Doležal), Kubát (45. Hartl) – Pöndl, Kříž Jiří, Kříž Matyáš (76. Kubelík), Fencík (80. Kříž Michal), Rod – Kantor