Třetí čisté konto a čtvrtá výhra v řadě

Třetí čisté konto a čtvrtá výhra v řadě

TJ Slavoj Eurotech Třešť – SFK Vrchovina B

2 : 0 (1 : 0)

Pouhá tři kola chyběla před utkáním do konce letošního soutěžního ročníku v I.A třídě Kraje Vysočina skupina B a hráči Slavoje stále ještě nemají jistotu setrvání v této soutěži. Uplynulých čtyřech zápasech sice nasbírali 10 bodů, tedy tolik, co za celou podzimní část sezóny, a odpoutali se ze sestupových pozic, ale bohužel body získávají i ostatní týmy ohrožené sestupem, a tak mají stále jen minimální náskok. V neděli 04. června 2017 přivítali v rámci 24. kola na svém hřišti rezervu celku z Nového Města na Moravě.

Od úvodní hvizdu hlavního rozhodčího se hrálo především ve středu hřiště. Jako první ohrozili soupeřovu branku v 10. minutě hráči Vrchoviny, když na centr od rohového praporku vyskočil nejvýše hostující útočník. Míč z jeho hlavy ale letěl nad Kousalovu branku. O deset minut později utekl po levém křídle Ivan, před dobíhajícím obráncem zasekl míč a pravou nohou odcentroval před branku Vrchoviny. Na zadní tyči míč dobíhal Tausch, ale u míče byl dříve hostující Skryja, který ve snaze míč odhlavičkovat do bezpečí, jej poslal hlavou do levé šibenice za záda bezmocného gólmana 1:0. Vzápětí se do dobré příležitosti dostali rovněž hosté, ale Kousal v brance Slavoje byl proti. V posledních pěti minutách nejprve znovu Kousal skryl v náruči nebezpečný přímý kop Vrchoviny z rohu pokutového území a na druhé straně hlavičkoval v dobré pozici Ivan mimo.

Ani druhá půle příliš fotbalové krásy nepřinesla. Hráči Vrchoviny v jejím úvodu drželi častěji míč na kopačkách, ale do zakončení se příliš nedostávali. Domácí se osmělili po deseti minutách hry. Nejprve poslal Bláha dlouhý míč na nabíhajícího Roda, který se sice přes bránícího hráče protlačil do zakončení, ale mířil mimo tři tyče. Následoval rohový kop a závar před brankou hostí při kterém obrana zablokovala hned několik střeleckých pokusů Slavoje. Stejně se vedlo po hodině hry Ivanovi, jehož střelu z hranice vápna rovněž dokázali hostující obránci odvrátit na roh. Dvacet minut před koncem se v nadějné příležitosti ocitl hostující útočník a z následného protiútoku i dnes hodně aktivní Ivan. V obou případech ale kralovali gólmani. Follprecht v brance Vrchoviny se vyznamenal ještě jednou a to když vychytal v obrovské příležitosti domácího Lupače. Přesto nakonec ještě jednou kapituloval. Čtvrt hodinky před koncem se po rohovém kopu Mareše zátylkem či lopatkou 😆  prosadil domácí kapitán Gutwald. Pojistil tak pro domácí důležité tři body a přiblížil je k záchraně v I.A třídě. V úplném závěru ještě jednou vystřelili na domácí branku hosté, ale Kousal si i s touto střelou poradil a potřetí za sebou udržel čisté konto.

trenér Radek Nápravník k utkání:

„Celý zápas byl vyrovnaný, hrálo se hlavně ve středu hřiště. K vidění bylo spousty nepřesností na obou stranách. Diváky snad takový fotbal ani nemohl moc bavit. Bylo to takové nemastné, neslané. Důležité jsou v tuto chvíli pro nás však body, které potřebujeme k záchraně. Pohledný fotbal nás v soutěži neudrží.“

Branky: 20. Skryja Jakub (vl.), 75. Gutwald Jiří

Rozhodčí: Půlpán Ondřej – Petrlík Ladislav, Sliž Emil

Delegát FA: Dobrovolný Zdeněk

ŽK: 10. Mareš, 41. Kubát – 60. Josífek, 81. Veselý

Sestava: Kousal – Kubát, Bláha, Novotný J., Lupač – Gutwald (K), Nechvátal (87. Kříž) – Tausch (46. Lacina M.), Mareš, Ivan (80. Kantor) – Rod