Festival neproměněných příležitostí

Festival neproměněných příležitostí

TJ Slavoj Eurotech Třešť „B“ –  TJ Věžnice

3 : 0 (1 : 0)

Po dvou nevydařených utkáních na hřištích soupeřů (bezbranková remíza na Romě a prohra ve Stonařově) se představila třešťská Benfica svým fanouškům na domácím hřišti. V sobotu 20. května je ovšem nečekal vůbec lehký soupeř. Do Třeště totiž přijel třetí celek průběžné tabulky soutěže. O tom, že je to nepříjemný soupeř se hráči B-týmu Slavoje přesvědčili už na podzim, kdy na jejich hřišti pod dálnicí po první půli prohrávali a po změně stran zachraňovali remízu (psali jsme zde). Byla to jejich jediná podzimní bodová ztráta. Na jaře už to, v podání Benfici, taková spanilá jízda není, přesto si i po tomto utkání udržela na vedoucí příčce tabulky III. třídy šestibodový náskok. 

Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího byli aktivnější domácí hráči a svého soupeře vůbec k ničemu nepouštěli. Gólman Slavoje Šebesta více než polovinu hrací doby prostál na půlkruhu s rukami v bok a zpovzdálí sledoval útočné stažení svých spoluhráčů. Ti se sice dostávali do zakončení poměrně často, ale skórovat se jim nedařilo. Brankáře Věžnice Hanuse nepřekonali v dobré příležitosti Císař, Pittner ani Aleš Lacina. Podařilo se to až pět minut před přestávkou Mírovi Svobodovi

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. I nadále mohla asi sedmdesátka diváků vidět festival neproměněných příležitostí. Hosté se na polovinu Slavoje a na dostřel jejich branky dostávali jen sporadicky a především po neskutečných chybách domácí obrany. Hned dvakrát se tak věžnický útočník ocitl sám před Šebestou, ale ten byl vždy úspěšnější. To jeho protějšek si na nedostatek práce stěžovat nemohl. Skvělými zákroky držel naděje svého týmu na dobrý výsledek až do 73. minuty. V té napřáhl zpoza šestnáctky Tausch a vymetl šibenici. O pět minut později přidal střelou k tyči svou druhou branku Jaromír Svoboda a uzavřel účet utkání. 

Čtyři kola před koncem soutěže tak třešťská Benfica dál drží šanci na postup do Okresního přeboru ve svých rukou či vlastně nohou.

Branky: 39. a 78. Svoboda Jaromír, 73. Tausch Michal

Rozhodčí: Vlk Adam – Jakl Tomáš

ŽK: 63. Novák Jan (Tr)

Sestava: Šebesta – Lašan, Kubala, Novák, Tausch – Lacina A. (46. Vrátil), Svoboda J., Pittner,  Nosek – Svoboda F. (66. Lupač), Císař ((46. Vondrák)

Několik momentek z utkání objektivem Páji Lupačové najdete zde.