Důležité body k záchraně

Důležité body k záchraně

HFK Třebíč B – TJ Slavoj Eurotech Třešť

2 : 3 (1 : 3)

Před týdnem vybojoval A-tým mužů Slavoje cenný bod na hřišti rovněž sestupem ohrožené Želetavy. Tuto neděli 14. května 2017 je čekal soupeř o poznání těžší. Představili se totiž na hřišti druhého celku průběžné tabulky HFK Třebíč B. Juniorka třetiligového týmu z Horácka na domácím hřišti prozatím ztratila pouze pět bodů a to v prvním podzimním kole, kdy zde dokázal uhrát remízu tým Budišova a v posledním podzimním domácím utkání kdy její hráči podlehli juniorce Vrchoviny 1:2.

Od úvodních minut se hrálo ve vysokém tempu. Oba týmy chtěli hrát fotbal a tlačili se do zakončení. První příležitost měli domácí již v páté minutě, kdy rychle rozehráli standardní situaci, ale Kousal v brance Slavoje dokázal míč vytěsnit na roh. Vzápětí se za obranou Třebíče objevil Mareš, ale na to aby umístil do sítě střílený centr Lovětínského mu chybělo půl metru. Domácí se dostali do vedení kuriózní brankou po čtvrthodině hry. Kousal při dlouhém odkopu trefil dotírajícího Staňka a od něj se míč odrazil do branky. Hostujícímu Slavoje stačily na vyrovnání pouhé tři minuty. Mareš našel na hranici vápna Gutwalda, ten vnikl do šestnáctky a levou nohou zakončil. Míč se odrazil od pravé tyčky a pro dobíhajícího Roda nebyl problém jej uklidit do odkryté branky. Stejný hráč po necelé půlhodině hry vývoj utkání otočil. Nejprve dostal přesnou průnikovou přihrávku mezi domácí stopery od Gutwalda, ale brankář HFK byl rychle venku z branky a dokázal jej ze střelecké pozice vytlačit. O dvě minuty později si na hranici malého vápna naskočil na centr Krejčího a mířil přesně. Rovněž domácí několikrát ohrozili branku Slavoje, ale co nedokázala odvrátit obrana, zlikvidoval Kousal. Od vedoucí branky Slavoje uběhlo pouhých pět minut a skóre se měnilo počtvrté. Kapitán Gutwald prošel středem hřiště, posunul míč doleva na nabíhajícího Ivana a ten našel mezeru na bližší tyči – 1:3. Těsně před poločasovou přestávkou se mezi střelce mohl zapsat i dorostenec Kubát. Z pozice pravého obránce si naběhl po křídle, dostal přesnou přihrávku od Mareše, ale mířil pouze do boční sítě.

Druhý poločas už nebyl tak pohledný jako ten první, přesto se dál hrálo ve vysokém tempu. Na rozdíl jediné branky se domácím podařilo snížit v 57. minutě. Po levém křídle se do šestnáctky Slavoje dostával střídající Macek a po kontaktu z obráncem hostí u brankové čáry upadl. Hlavní rozhodčí Terber nezaváhal a ukázal na značku pokutového kopu. Míč si postavil Bence a vykřesal pro juniory z Třebíče naději. Hostující Slavoj si ale nechtěl nechat ujít vidinu tříbodového zisku. Jeho hráči dobře bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Tou dobou sice drželi domácí častěji míč na svých kopačkách, ale na dostřel Kousalovi branky se dostávali jen sporadicky. Naopak rychlé protiútoky Slavoje byli daleko nebezpečnější. Navýšit vedení mohl Ivan po přiklepnutí Mareše, ale mířil nad branku HFK. V další šanci se ocitl Mareš sám, ale na místo střely volil opět přihrávku na Ivana, jenž však tou dobou stál v ofsidovém postavení. Asi největší šanci na vyrovnání měli domácí v 80. minutě, ale střelu třebíčského útočníka do horního rohu branky dokázal Kousal zlikvidovat. V poslední minutě se ještě na půlící čáře ocitl za obranou HFK střídající rychlík Kantor. Přestože měl k míči dál než vyběhnuvší gólman domácích, byl u něj dříve. Třebíčský strážce svatyně jej následně dost nevybíravě poslal k zemi, za což uviděl od hlavního rozhodčího červenou kartu. 

trenér Radek Nápravník k utkání:

„Dneska musím celý tým pochválit. Kluci makali od začátku do konce a tři body si určitě zasloužili. Zápas se hrál ve vysokém tempu, nahoru-dolu s obrovským nasazením a nebyly v něm hluchá místa. Svou kvalitou rozhodně patřil k tomu nejlepšímu co je v A třídě k vidění. Pokud na tento výkon navážeme i v dalších zápasech, měli bychom opět naplno bodovat.“

Branky: 14. Staněk Tomáš, 57. Bence Radim (p. k.) – 17. a 27. Rod Štěpán, 32. Ivan Daniel

Rozhodčí: Terber Ondřej – Ryšánek Zbyšek, Hána Samuel

Delegát FA: Šoukal Roman

ŽK: 61. Krejčí Michal, 79. Lovětínský Michal (oba Třešť)

ČK: 90. Ujčík Tomáš (HFK)

Sestava: Kousal – Kubát (61. Kříž Jan), Bláha, Novotný J., Lupač – Krejčí, Gutwald, Mareš, Lovětínský, Ivan (80. Kantor) – Rod