I průměrný výkon přinesl body

I průměrný výkon přinesl body

TJ Slavoj Eurotech Třešť – TJ Sokol Bedřichov

3 : 0 (1 : 0)

Potřetí během osmi dnů nastoupili dorostenci Slavoje k soutěžnímu utkání v KP. Nejprve v sobotu 6. května porazili na domácím hřišti celek Polné, v pondělí pak podlehli svým vrstevníkům z Přibyslavi na jejich hřišti. V sobotu 13. května se pak představili před domácími příznivci proti mladým hráčům Bedřichova.

Již od počátku bylo vidět, že to dnes domácí nebudou mít jednoduché. Hosté prokázali neobvyklou fotbalovost a kvalitu na míči. Naopak Třešť se trápila. Vázla rozehrávka, nebyla nabídka a ke všemu se v jejich hře objevovalo hodně nepřesností. Jako první tak zahrozili hosté. Po pěkné kombinaci se za obranou Slavoje ocitl bedřichovský útočník. Namísto lobu přes vyběhnuvšího Bečicu ale volil tvrdou střelu, jenž skončila téměř u rohového praporku. Na druhé straně se ocitl v dobré příležitosti Michal Kříž. Ale v bezprostřední blízkosti gólmana Bedřichova míč do sítě neprotlačil. Vypadalo to tak, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu. Svůj nesouhlas s tím však vyjádřil nahlas domácí Kantor ve 36. minutě, když se po dlouhém míči za obranu od Matyáše Kříže vydal na zteč a tváří v tvář Dočekalovi mířil přesně.

Druhá půle už byla v podání Slavoje o poznání lepší. Do optimálního výkonu to sice mělo ještě dost daleko, ale soupeř naštěstí postupně odpadal. Tím se utkání stávalo stále více jednostrannou záležitostí. Hráči Slavoje si sice vytvořili hned několik příležitostí, ale branka, která by přinesla na kopačky domácích více klidu, nepřicházela. V 58. minutě dostala Třešť výhodu přímého volného kopu ze vzdálenosti asi dvaceti metrů. Míč si postavil kdo jiný než Novotný a vyslal prudký přízemní centr. K němu se sice jako první dostal Dočekal, ale míč vyrazil pouze do svého spoluhráče Dvořáčka, od kterého pak putoval do hostující branky. Hráči Sokola si ale pohár hořkosti ještě nevypili až do dna. V 66. minutě totiž jejich obránce při rozehrávce uklouzl po míči. K němu se nejrychleji dostal napadající Pöndl a pohodlně jej uklidil za Dočekalova záda. 

Díky tříbodovému zisku se dorostenci Slavoje posunuli před svého dnešního soupeře a na šesté příčce uzavírají horní polovinu průběžné tabulky soutěže.

Branky: 36. Kantor Martin, 58. Dvořáček Lukáš (vl.), 66. Pöndl Ivo

Rozhodčí: Masopust Václav

Sestava: Bečica – Hartl (81. Veverka), Kříž J., Kubát, Kříž Michal (84. Štěpánek) – Kříž Matyáš (79. Vondruška), Novotný, Fencík (60. Kubelík), Háva, Kantor – Pöndl